Új koncepciót mutatott be a Xiaomi

A készüléknek egyelőre nincs neve, de ránézésre a Xiaomi Alpha egy olyan modellváltozata, ami potenciálisan a tömeggyártásig is eljuthat.

A Xiaomi szeret kísérletezni, a koncepciókészülékként bemutatott Mi Mixből komplett, kereskedelmi forgalomban is elérhető széria lett, legutóbb pedig a Xiaomi Alpha-val vágtak fel, ami tényleg roppant futurisztikus és megragadó, csak kevéssé tűnik praktikusnak a hétköznapokban. A most bemutatott készüléknek egyelőre nincs neve, de a dizájn és a koncepció alapján az Alpha egy kiforrottabb, hétköznapi használatban is elképzelhető továbbgondolásának tűnik.

Kicsit nehéz lesz megfelelő terminust találni a hyper quad-curved kijelzőre, de próbáljuk meg a hiperhajlított szót, amiből ugyan hiányzik a négy élre utaló quad kitétel, de a képek alapján értelmezhetőnek tűnik enélkül is. A készülék lényege, hogy a kijelző 88 fokban hajlítva, minden élre teljesen kifut, csatlakozók és gombok nincsenek, minden vezérlés érintéssel működik, a töltés pedig értelemszerűen vezetékmentesen. A Xiaomi 46 saját szabadalmat jegyez a technológiához, az üveget pedig speciális eljárással, magas hőmérsékleten (800 °C) és nyomás alatt formálták.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés