Tényleg körbeér a Mi Mix Alpha döbbenetes képernyője

Két oldalról öleli át a 108 megapixeles ISOCELL kamerát a 180,6%-os képernyőarányt kínáló OLED panel. A specifikáció a formához mérten lehengerlő, az ártól pedig még a Galaxy Fold is olcsó portékának érezheti magát.

A lehető legvadabb koncepciókép találta el a Mi Mix Alpha valós formáját, és a bejelentést, illetve állunk összeszedését követően pár perccel igazából meg se kellene lepődnünk az új Xiaomi dizájnkészülék küllemén, lévén az első Mi Mix pont ekkora döbbenetet váltott ki annak idején.

Hirdetés

A Mi Mix Alpha élőbenA Mi Mix Alpha élőben A Mi Mix Alpha élőben (forrás: Twitter) [+]

Míg a Galaxy Fold és a Huawei Mate X hajlítható kijelzővel oldotta meg, hogy ha telefonos nézet szempontjából számolunk, a kijelző tulajdonképpen meghaladja a 100%-os előlapi képernyőarányt. Na de így?


[+]

Oké, ez tényleg nagyon durva, de jöhet a legfontosabb kérdés: mégis mi értelme van ennek az egésznek? Nos, a hátlapi kijelzőrész jól jön szelfik lövésére az itt található kamerarendszerrel, így tulajdonképpen az Alpháé a piac legjobb önfotós és önvideós modulja, élén a Samsung 108 megapixeles (!) ISOCELL Bright HMX szenzorával (f/1,69-es blende, lézer autofókusz, OIS).


[+]

Ez választás szerint 12032 x 9024 pixeles képet is készít, persze a pixel binning összedolgozás és magasabb dinamikatartomány, illetve a telefonok között gigászinak számító, 1/1,33" lapkaméret a lényeg, amely este is jöhet igazán jó majd.


[+]

Lehet tehát, csak szerintem nem érdemes ekkora felbontáson rögzíteni, jól jöhet a pixelszám ugyanakkor 2-3-5x-ös digitális nagyítás esetében, jóval alacsonyabb megapixelszámon mentve. Mondjuk akad azért egy 2x-es zoomegység is 12 megapixelen (f/2-es rekeszérték, 1/2,55"-es szenzor), a 20 megapixels ultraszéles modul pedig 1,5 centiről lőtt makrók készítését is lehetővé teszi (117 fokos látószög, f/2,2-es apertúra, 1/2,8"-es szenzorméret).


[+]

A hosszanti oldalakat teljesen beborító panel a hangerőszabályzáson túl a játékoknál jöhet jól, hiszen extra virtuális gombokat biztosít és nyomásérzékelővel is rendelkezik, a felhasználó pedig haptikus jelzéseket kap érintéskor. Az AI motor normál fogásnál kiszűri a vétlen érintéseket.


[+]

Az Alpha egyébként kiterjeszti a Note Edge ötletét, még több és látványosabb információt kijelezve oldalt. Persze szükséges ilyen formánál a masszív konstrukció, amit a titánötvözet váz, a kerámiaborítás és a lencséket védő zafírüveg egyvelege biztosít.


[+]

A jófajta sebességért pedig 12 GB LPDDR4x RAM, 512 GB-os UFS 3.0-s tároló és persze a Snapdragon 855+ felel, alighanem 11-es MIUI főverziót hajtva meg. A 4050 mAh-s telep 40 watton tölthető vezetékesen, a vezetékmentes opció, talán a kijelző védelme miatt, úgy tűnik kimaradt.


[+]

Nem úgy az 5G modem, hiszen ez a kínai telekommunikáció őszi nagy témája. Normál beszédhangszóró helyett akusztkus képernyőrezgetés állítja elő a hangot, a közelségérzékelő ultrahangos. Azért azt remélem sejtik Olvasóink, hogy ezt a készüléket nem volt könnyű vagy olcsó megtervezni és legyártani, az utóbbin egyébként még dolgoznak, így egyelőre a kiadás előtti verziók tekinthetők meg a Xiaomi néhány kínai üzletében.


[+]

Amikor a végtermék gyártása beindul, akkor sem készül majd az Alphából sok millió darab, és ha már a millió szóba került, a 859 ezer forintos helyi árcímke ehhez meglehetősen közel áll (20000 jüan), újfent aláhúzva, hogy nem fog mindenki ezzel a telefonnal mászkálni a pekingi metrón.


[+]

Frissítés: előkerültek a méretek és képernyőrészletek. A készülék 154,38 x 72,3 x 10,4 milliméteres, azaz nem nőtt gigászira, bár a 241 gramm elég jelentős. A kijelző pedig körbeérve 7,92"-es, 2088 x 2250 felbontáson, beépített ujjlenyomat-olvasóval. A különlegesség saját rendszerfelületet kap MIUI Alpha néven, alighanem Android 10-es alapokon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés