Teljesítményteszten járt a „HTC A9”

Hirdetés

Két ütős HTC készülékről lehetett hallani pletykákat az elmúlt hónapokban. A „Hero” becenevű állítólag a jövő év elején, O2 néven és a Snapdragon 820-as SoC-t bevetve startolhat el, míg az „Aero” munkacím mögött álló mobil még ebben az évben, akár szeptember 29-én bemutatkozhat. A HTC meghívója szerint azon a napon egyébként két készülék is elstartolhat, az egyik a Butterfly 3 lehet, a másik pedig a szóban forgó A9 vagy One A9.

Ha tényleg ilyen erős hardverrel érkezik a „One A9”, akkor ellenfelére akadhat a többi zászlóshajó
Ha tényleg ilyen erős hardverrel érkezik a „One A9”, akkor ellenfelére akadhat a többi zászlóshajó

Most ez utóbbi bukkanhatott fel a GeekBench adatbázisában, hogy tízmagos Helio X20-as rendszerchipjének egy- és többmagos teljesítményét kipróbálja. A MediaTek MT6797 névre is hallgató SoC két Cortex-A72 és kétszer négy Cortex A53 magot vet be minden eddiginél fejlettebb, három klaszteres big.LITTLE elrendezésben az ideális teljesítmény/fogyasztás érdekében. A fenti eredmények, ha hitelesek, mindenképpen meggyőzőek, hiszen a Helio X20 mind egymagos (1835 pont), mint pedig többmagos teljesítményben (5884 pont) felülmúlja adatbázisunk aktuális rekordtartóját, az Exynos 7420-as Galaxy S6 edge-et (1490, 5431 pont). A táblázat tanúsága szerint a One A9 4 gigabájt RAM-mal érkezhet, korábbi információk alapján a grafikus gyorsító pedig az igen erős Mali-T880MP4 lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

  • A9 néven érkezik a ƒ„HTC Aero”?

    A HTC sokat emlegetett, ám még mindig homályban lévő készüléke A9 elnevezéssel és Helio X20-as SoC-vel mutatkozhat be.

  • HTC Desire 620G Dual SIM - súlyos eset

    A Desire 620-at már teszteltük, a mai alany azonban nem csak kétkártyás, de lapkakészletében is eltér az alapmodelltől, négy helyett ugyanis nyolc processzormag dolgozik benne.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

  • HTC One - One új a nap alatt

    Ismét egy minőségi készülékkel jelentkezett a HTC, az új zászlóshajó prémium anyaghasználattal, Full HD kijelzővel és Ultrapixel kameratechnológiával támad.

Hirdetés