Szoftverfrissítés orvosolhatja az iPhone töltéshibáját

Az elmúlt napokban rengeteg új és néhány régi iPhone tulajdonos is jelezte: iOS 12-t futtató készüléke látszólag nem kezdi meg a töltést, ha a mobil alvó állapotban van, amikor a töltőkábel rákerül. Olyan visszajelzés is akadt, hogy még a gombok sem működnek az iPhone Xs Max esetében, ha a lightning kábel rákerül, amit az Unbox Therapynak is sikerült reprodukálnia. Vezetékmentesen ettől függetlenül zavartalanul folyhat a töltés, csak nem mindenki vásárolt ilyen kiegészítőt.

A CNet most jó hírrel szolgál: az iOS 12.1-es, jelenleg béta verziónál tartó frissítése orvosolni fogja a hibát. Az update publikus közzétételéről egyelőre csak annyit tudni, hogy valamikor ősszel érkezik, ám elképzelhető, hogy a fenti baki miatt az Apple meggyorsítja a folyamatot. Az mindenesetre megnyugtató, hogy elvileg a frissítés nyugdíjazza a töltésbakit, azaz eséllyel nem valamilyen hardverhibáról van szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • WatchOS 5.1: volt, nincs

    Piacon az eSIM támogatást elhozó iOS 12.1, az Apple a friss WatchOS verziót telepítési hibák miatt azonban gyorsan visszavonta.

Előzmények

  • Nem tölt az iPhone XS alvó állapotban?

    Komolyabb gond lehet az új Apple mobilok töltésével, de potenciálisan számos iOS 12-es eszközt érinthet a dolog. Ez esetben egy frissítés megoldhatja a dolgot, de az Apple még nem nyilatkozott.

  • Ennyibe kerül az iPhone Xs Max az Apple-nek

    Nem csak a fogyasztónak drága az eddigi legméretesebb iPhone, persze azért az Apple busás haszonkulccsal dolgozik, főleg a nagyobb tárolók esetében. Megjelentek az első LTE és WiFi problémák.

Hirdetés