WatchOS 5.1: volt, nincs

Hirdetés

Nagy nap volt a tegnapi Cupertino életében: bemutatkozott az új MacBook Air és a brutálisan erős hardverrel szerelt iPad Pro, emellett az Apple közzétette az iOS és a WatchOS legfrissebb verzióját. Az iOS 12.1 már támogatja az új iPhone-ok beépített eSIM kártyáját, azaz a megfelelő piacokon a dual SIM módot, elérhető lett a csoportos FaceTime funkció, élő előnézete lett a portrémód állítható háttér elmosásának, és persze egy sor hibajavítás is történt a motorháztető alatt.


Fontos frissítést kapott az iPhone XS, ami elhozta a beépített eSIM  támogatását [+]

5.1-es verzióra váltott az Apple Watch operációs rendszere, így mostantól bele lehet hallgatni az említett, akár 32 fős FaceTime csapatbeszélgetésbe. Új emojik és óralapok is érkeztek a WatchOS 5.1-gyel, ám sajnálatosan, néhány felhasználó esetében telepítési hibák – méghozzá olyan komolyak, hogy néhány Apple órát sikerült hazavágni.


[+]

A 9to5mac munkatársa is belefutott a problémába, miszerint a telepítés után csak egy almás logó jelent meg a képernyőn, és azóta sem tud tovább menni. Az Apple a frissítés közzétételét gyorsan meg is szakította. Egyelőre nem tudni, hányan jártak pórul, mindenesetre nekik fel kell venni a kapcsolatot a gyártóval, és alighanem személyesen befáradni a baki orvoslására. Aki rendben telepítette a WatchOS 5.1-et, annak nincs semmi dolga, akinek pedig még nem érkezett meg, az legközelebb már a javított verziót tudja órájára feldobni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés