Hirdetés

Nem tölt az iPhone XS alvó állapotban?

Komolyabb gond lehet az új Apple mobilok töltésével, de potenciálisan számos iOS 12-es eszközt érinthet a dolog. Ez esetben egy frissítés megoldhatja a dolgot, de az Apple még nem nyilatkozott.

Mivel a friss iPhone-ból minden rivális készülékkel szemben sokkal több fogy az első napokban, a számok törvénye alapján esélyesebb több hiba felbukkanása is. Ez nem jelenti azt, hogy egy-egy baki a tulajdonosok nagyobb hányadát érintené, és sok esetben egyszerűen hibás termékről van szó, amit kicserélnek. Most viszont egy olyan jelenség ütötte fel a fejét, amit rengetegen tapasztaltak, és a birtokunkban lévő iPhone Xs-sel is előfordult. Ezt pedig az Unbox Therapy egy rakás friss Xs és Xs Max összegyűjtésével próbálta meg nagyobb minta alapján reprodukálni.

A következőre hívták fel a felhasználók a figyelmet: ha az új iPhone-ra alvó állapotban dugják a kábelt, sokaknál nem indul meg a töltés, amit normál esetben a telefon a képernyő felvillantásával és hanggal jelez. A töltés megindításához fel kell ébreszteni a készüléket, bár akad olyan, akinek ennek ellenére nem indul meg az energiaátvitel. Mások arról számoltak be, ha a töltő a telefonon van és az le van zárva, nem lehet addig felébreszteni a gombokkal, amíg a kábelen csüng. A fenti videón egy iOS 12-t futtató, tavalyi iPhone X gond nélkül kezdi meg a töltést a hivatalos Xs lightning kábellel és adapterrel, de egyébként a tesztet tavalyi és harmadik féltől származó tartozékokkal is kipróbálták, és a jelenség ettől függetlenül ütötte fel a fejét az idei modellek (de főleg a Xs Max) esetében.


Az iPhone Xs és az Xs Max [+]

A baki eséllyel lehet szoftveres: az iPhone csak biztonságos és hitelesített kábellel kezdi meg a töltést, és alvó módban, sok esetben ez a folyamat látszólag elmarad, csak felébresztve indul meg. Olyan visszajelzés is akadt viszont, hogy bekapcsolt képernyő mellett sem történt semmi, úgyhogy a kábelt ki kellett húzni és megfordítva visszadugni. Aggasztó a fenti videó alapján a probléma előfordulási aránya, és bár a legtöbb esetben a képernyő bekapcsolása megoldja a dolgot és megindul az átvitel, ha az ember este rutinból kábelre dugja mobilját, és nem ébreszti fel, reggel könnyedén csutkára merült iPhone-nal találkozhat.

Az iPhone Xs és az Xs Max eddig jól fogy, viszont a bakik is előkerültek
[+]

Olyan visszajelzést is kapott az Unbox Therapy, hogy a töltés megindult, aztán alvó állapotban valamikor leállt, a videó publikálása óta a jelenségről szintén értekező 9to5Mac a felhasználóktól pedig úgy hallotta, hogy régebbi modelleket és iPadeket is érint a dolog. Ez egyébként akár az iOS 12 kódjában bennragadt problémára is utalhat, amit egy frissítéssel talán orvosolni lehet, eddig azonban az Apple még nem adott ki hivatalos állásfoglalást. Az mindenesetre kirajzolódni látszik, hogy az új modellek a legérintettebbek, és sokan várják türelmetlenül a megoldást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Ennyibe kerül az iPhone Xs Max az Apple-nek

    Nem csak a fogyasztónak drága az eddigi legméretesebb iPhone, persze azért az Apple busás haszonkulccsal dolgozik, főleg a nagyobb tárolók esetében. Megjelentek az első LTE és WiFi problémák.

Hirdetés