Pirula és pötty válthatja az iPhone szenzorszigetét

Képek jelentek meg, melyeken állítólag az látszik, mire cseréli a notchot az Apple az iPhone 14 Pro modelleken.

Hirdetés

Több pletyka is volt arról, hogy az Apple 2022-ben dobhatja a szenzorszigetet és áttérhet az androidos gyártók által évek óta használt kameralyukas megoldáshoz. Rendszeresen felmerült azonban a kérdés, hogy akkor hova kerülne a Face ID rendszer működéséhez szükséges több szenzor? A válasz két kameralyuk lehet: egy hosszabb, pirula alakú (hasonló a Galaxy S10+, a Huawei P40 Pro és a Honor Magic 4 által használtakhoz) az érzékelőknek, mellette pedig egy pötty alakú bevágás az előlapi kamerának. Erről először a Weibóra került fel egy fotó, majd pár nappal később Jon Prosser más forrásból beszerzett egy hasonlót, amiről YouTube-videójában beszélt, állítva a kép valósághűen mutatja meg a dizájnt, amit az Apple használni fog.

Így nézhet ki az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max kijelzője.
Így nézhet ki az iPhone 14 Pro és 14 Pro Max kijelzője. (forrás: Weibo) [+]

Idén állítólag nem lesz már Mini az iPhone-ok között, de a sima és a Pro modellek is két méretben érkeznek 6,1 és 6,7 hüvelykes kijelzővel. A Pro és a Pro Max modellekben lehet lyukasztott kijelző, az iPhone 14 és iPhone 14 Max maradhat az iPhone 13 szenzorszigeténél. Az idei telefonok a pletykák szerint megtartják a szögletes formát, gombjaik pedig az iPhone 4-et idézik majd.

Az eldöntött i betűre hasonlító kameralyuk olyan, mintha az Apple egyszerűen levagdosta volna a notch azon részeit, ahol nincs szenzor. Első ránézésre elég furcsa megoldás, de az biztos, hogy könnyebben megkülönböztethető vele az iPhone az egyenpöttyös kamerakivágást használó androidos telefonoktól, ami vélhetően célja az Apple-nek. Kérdés, hogy a kijelzőn felszabaduló területtel terveznek-e valamit is kezdeni, például visszakerülnek-e az akku százalékos állapotát, a szolgáltatót, az elforgatás zárolását jelző ikonok az állapotsorra?

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés