80 millió OLED panelt vesz a Samsungtól az Apple

Koreai források szerint a Samsung kapta idén is a legnagyobb megrendelést az új iPhone-ok kijelzőjét gyártó cégek közül.

Az ETNews belsős értesülések alapján azt írja, az iPhone 14-szériához 80 millió OLED kijelző panelt gyárt majd a Samsung Dél-Koreában, a tömegtermelés a harmadik negyedévben indulhat meg. Idén három különböző méret helyett csak kettő lesz: 6,1 hüvelyk átlójú megjelenítő dolgozik majd az iPhone 14-ben és 14 Próban, és 6,7 hüvelykes panel a 14 Maxban és 14 Pro Maxban. A GSMArena riportja szerint a teljes darabszám csaknem fele, szám szerint 38,17 millió kijelző az iPhone 14 és az iPhone 14 Pro Max között oszlik majd meg.


Az iPhone 13 Pro Max 120 Hz-es LTPO kijelzőjét is a Samsung gyártotta le tavaly. [+]

A két alapmodell alacsony hőmérsékletű poliszilícium (LTPS) vékonyréteg-tranzisztor (TFT) alapú OLED-del készül, ezzel szemben a két Pro készülék alacsony hőmérsékletű polikristályos oxid (LTPO) vékonyréteg-tranzisztor (TFT) alapú OLED paneleket kapnak majd, utóbbiak jobb energiahatékonysággal működnek, akár nagyobb frissítési tartományban is. A Samsung 2017 óta, tehát az első OLED iPhone megjelenése óta folyamatos beszállítója az Apple-nek. Korábban szóba került a BOE, mint az iPhone 14 alapmodellek képernyőinek gyártója, majd volt olyan hír is, mely szerint az Apple kispadra tette a kínaiakat, mert azok módosítottak a kijelzőn. Az amerikai cég állítólag a héten végez a minőségvizsgálataival, majd utána hoz döntést, hogy mégis vásárol-e a BOE-től.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés