Apple iPhone 4 - a térerő legyen vele

Amiről nem beszélünk

Lassan egy hónapja azzal van tele az online szak- és bulvársajtó, hogy az iPhone 4 antennája milyen, illetve az Apple a vádakra miképp reagál. Ezzel egy készüléktesztben nem kívánunk foglalkozni, mivel pár hónap alatt lecsillapodik, egy idő után már senkit sem fog érdekelni, hogy a cikk írásakor épp mi a helyzet ezen a fronton. Úgyhogy az antenna-saga részletezését jelen teszt végére pakoljuk, hiszen azért kapcsolódik a telefonhoz a téma, de ennek az írásnak elsősorban az a célja, hogy részletesen bemutassa az iPhone 4-et. Mint telefont, nem pedig mint kultusztárgyat vagy mint botrányhőst.

Apple iPhone 4

Az Apple immáron negyedik mobiltelefonja meglehetősen nagy lépést jelent az elődmodellhez képest. Nem csak a forma, hanem a hardver is sokat változott, ezzel egyidőben érkezett az új operációs rendszer is (iOS4), egy minden szempontból megújult iPhone a negyedik kiadás – nem is csoda, hogy soha nem látott volumenű értékesítési számokat produkált a telefon. (A dizájnváltás egyébként kellett, hiszen az iPhone 3G és a 3GS ugyanúgy néznek ki, tehát két éve nem nyúltak a formatervhez. - Bocha)

Apple iPhone 4

Bár az Apple körüli hype már régóta jellemző a cégre, a mostani eddig még nem látott méreteket öltött. A premier napja előtt már kígyózó sorok álltak Párizsban és Londonban a boltok előtt, hogy valamiféle kéjes érzés fogja el őket attól, hogy a világon az elsők között birtokolhatnak iPhone 4-et, ami nélkül valószínűleg az életük csupán egy kilátástalan gödör aljaként jellemezhető, mert bár lehet iPhone 4 nélkül élni, de igazából nem érdemes. Akit azonban kevésbé fertőz meg a Steve Jobs személyi kultusz, annak érdemes várnia addig, amíg a hazai szolgáltató(k) kínálatába be nem kerül a készülék és emberi(bb) áron is hozzáférhetővé válik. A hírek szerint ugyanis az iPhone 4 nem csupán a T Mobile-nál lesz elérhető, de jelen pillanatban ennél többet még nem tudunk. Szeptemberben okosabbak leszünk.

Apple iPhone 4

Az XXL GSM viszont a brit piacról szerzett a számunkra tesztkészüléket, amely még a tok nélküli verzió volt, de már a 4.01-es szoftverrel próbálgattuk, hiszen a frissítést bárki ráteheti otthon is. A készülék lassan egy hete nálunk van, ugyanis még azt is el kellett intézzük, hogy microSIM kerülhessen bele, ebben a T-Mobile bizonyult partnernek, amit ezúton is köszönünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés