Mini helyett két Max lesz

Fotón az iPhone 14-ek dummy modelljei, megerősítve a pletykát, hogy idén két 6,1 és két 6,7 hüvelyekes készülék lesz.

Weibón keresztül tűnt fel egy fénykép, melyen állítólag az Apple iPhone 14-es szériája látható öntött formában. A kiegészítő gyártóknál bevett gyakorlat, hogy ilyen dummy modelleket készítenek a közelgő eszközökből, hisz így azok startjára már legyárthatják a különféle tokokat, egyebeket. Idén nem lesz sok dolguk a gyártósorok átállításával, a 13-as széria tavalyi méretei és formája maradnak, a Mini viszont búcsúzik, helyét egy, a 13 Pro Max méretével megegyező készülék veszi át.

Ezek lesznek az idei iPhone-ok méretei állítólag.
Ezek lesznek az idei iPhone-ok méretei állítólag. (forrás: MacRumors) [+]

5,4 hüvelykes képátmérő helyett a belépőszint így 6,1 hüvelykre nő, az iPhone 14 és a 14 Pro esetében is. A 14 Max és a 14 Pro Max pedig maradnak 6,7 hüvelyken. Méretbeli különbség várható még a kamerák körül, az idei Pro Max állítólag 0,57 milliméterrel lesz vastagabb, így 4,17 milliméterre nőve. A négyzetes kamerasziget mérete a hátlapon is nő, a szélesség 35,01 milliméter helyett 36,73 milliméter lesz, a magasság pedig 36,24 mm helyett 38,21 mm.

iPhone 14 koncepció, kameralyukkal
iPhone 14 koncepció, kameralyukkal (forrás: MacRumors)

A méretnövekedés Ming-Chi Kuo szerint annak köszönhető, hogy az Apple idén elhagyja a 12 megapixeles szenzorokat, helyette pedig 48 megapixelt kínál majd telefonjaiban, melyek akár 8K-s videók felvételére is képesek lesznek. Az előlap a 14 és a 14 Max esetén nem változik, a Pro iPhone-ok azonban a notch helyett pöttyöt és pirulát kaphatnak a Face ID rendszer otthonául.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés