Hirdetés

Olcsóbb tablettel készül Indiának a OnePlus

A Pad Go MediaTek Helio G99-re épül, kijelzőjével és formájával a nagy testvérét idézi.

Hirdetés

Egyelőre nincs jele annak, hogy az indiai piacon kívül máshol is elérhető lesz-e a OnePlus új, olcsóbb táblagépe, bár a OnePlus Pad startja sem volt egyszerű. A OnePlus Pad Go külsőre szinte megtéveszthetetlen nagytestvérétől, ugyanazt a kéttónusú dizájnt használja és a hátlapon a kamerák elhelyezése is azonos. Az előlapon egy 11,35 hüvelykes IPS LCD panel kapott helyet 90 Hz-es frissítéssel és 2,4K-s felbontással. A TÜV Rheinland elvárásainak megfelelt annyira, hogy megkapja az alacsony kékfény-kibocsátásért járó tanúsítványt, emellett a panel támogatja a DC tompítást. A képarány 7:5 a Go változatban is, akárcsak a cég másik táblagépén, a OnePlus szerint ez a legjobb könyvekhez, játékokhoz és weboldalak böngészéséhez. A kijelző tollal történő parancsbevitelt nem támogat.


[+]

A motorháztető alatt egy MediaTek Helio G99-es lapkát találni, emellé 8 GB RAM-ot és 128 GB vagy 256 GB tárhelyet szereltek, ami korrekt. Szintén jónak mondható az is, hogy a 8000 mAh-s akkumulátor 33 wattos töltés felvételére képes vezetéken és az Android 13-as rendszer OxygenOS 13.2-es felülettel is elfogadhatóan friss. Adatkapcsolati téren Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2, GPS és 4G-s modem található az eszközben, valamint van rajta egy USB-C csatlakozó is.


[+]

Két kamera van rajt, mindkettő 8 megapixeles, a hátlapi felvételeket EIS is segíti. Van pár szoftveres trükk, melyre képes a tablet, ha OnePlus telefonnal együtt van használva, például az azonos felhasználói fiókba bejelentkezett eszközöket könnyedén összecsatlakoztatja, amikor közel vannak egymáshoz. A telefon megjelenik egy lebegő ablakban a táblagépen, így irányítható onnan is. Oppo és OnePlus eszközökkel pedig megy a közös vágólap használata.


[+]

A OnePlus Pad Go 8/128 GB-os Wi-Fi, 8/128 GB-os Wi-Fi + 4G és 8/256 GB-os Wi-Fi + 4G változatban elérhető Indiában október 12-től 88 600 forintnak megfelelő indiai rúpiáról indulva. Egyelőre nincsenek arra utaló jelek még pletykák szintjén sem, hogy az eszköz elhagyja az indiai piacot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés