Tényleg lett OnePlus tablet, ez a gyártó első ilyen modellje

És nem, nem egy átcímkézett BBK termék.

Hirdetés

A OnePlus 11 és s Buds Pro 2 nemzetközi premierjével egy időben mutatkozott be a gyártó első táblagépe, ami egyedi dizájnnal garantálja, hogy még messziről se legyen összetéveszthető bármelyik másik tablettel a piacon. A 4K 30 fps felvételre is felkészített, hátlapi 13 megapixeles kamera elhelyezkedése és a kör alakú sziget rendkívül hangsúlyos és egyedi megoldás a kategóriában; a 11,6 hüvelykes, 2800 x 2000 pixel felbontású LCD panel Dolby Vision támogatással és adaptív 144 Hz-es képfrissítéssel (60/90/120/144 Hz) pedig a 7:5 képaránnyal lóg ki a sorból. (Apróbetűs rész: a rendszernavigáció és a legtöbb app 120 Hz-en dolgozik, csak néhány alkalmazás kezeli a magasabb képfrissítést.)


[+]

Az 6,54 milliméter vastag eszközt a Dimensity 9000 működteti 8 GB LPDDR5 rendszermemóriával és 128 GB UFS 3.1-es tárhellyel, az energiát pedig a 9510 mAh-s telep szolgáltatja, amit 67 wattos teljesítménnyel, 80 perc alatt tölthetünk tele nulláról, bár töltőfej nem jár a készülékhez. Adatkapcsolati megoldásként megfelelő hálózat esetén akár WiFi 6-ot is használhatunk, de a Pad hajlandó a HotSpot aktiválása nélkül is igénybe venni a csatlakoztatott OnePlus okostelefon mobilnetjét is (Cellular Data Sharing), bár ez a funkció csak később érkezik frissítés formájában, ahogy a készülékek közötti automatikus összekapcsolódás is (Cross-screen Transmission), de ez utóbbi nem lesz opció az európai piacon. A párhuzamos használathoz errefelé minden alkalommal meg kell kérni az eszközöket.

A Pad négy hangszóróval oldja meg a Dolby Atmos sztereó hangzást, az Android 13 minden előnyét élvezhetjük (LE) az 5.3-as Bluetooth segítségével, ami SBC, AAC, aptx, aptX HD és LDAC kodektámogatást is nyújt, a szenzorok közül pedig nem hiányzik a giroszkóp, a gyorsulásmérő, a fényérzékelő, és a geomágneses érzékelő. A jack csatlakozó viszont lemaradt. Videóhívásokat a 8 megapixeles előlapi kamerával bonyolíthatunk maximum 1080p 30 fps minőségben, ujjlenyomat-olvasó híján ugyanez a szenor felel a 2D arcazonosításért is.


[+]

A OnePlus Pad világszerte áprilistól lesz előrendelhető, de árakat egyelőre még megközelítőleg sem közölt a gyártó, így a OnePlus Stylo érintőceruza, a mágneses billentyűzet és a támasztékos tok árát sem osztották meg a tűkön ülő nagyérdeművel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés