Négy új Fitbit modell mutatkozott be

Tavaly év elején nem volt biztató az okoseszközök piaci szereplése, a stagnálás viszont év végére erős növekedésbe csapott. A Fitbit így is veszteségekkel zárta az évet piaci részesedés tekintetében, de továbbra is a harmadik legnagyobb gyártónak számít a műfajban. Az újdonságok között kicsiknek szánt aktivitáskövető, két karkötő és a Fitbit Versa szerényebb verziója található. Ez annyival tud kevesebbet, hogy nem számolja automatikusan az úszáskor megtett mozdulatokat, nem érzékeli a lépcsőzést, mivel nincs benne barométer és nincs belső tárhelye a zenék helyben tárolásához.

Ezen kívül még fehérben és halvány rózsaszínben érhető el. Ezen kívül még fehérben és halvány rózsaszínben érhető el.
Ezen kívül még fehérben és halvány rózsaszínben érhető el. [+]

Viszont maradt a vízállóság, lehet benne úszni, van pulzus- és véroxigénszint mérő, ami például az alvási apnoé felismerésében segíthet, négy napot meghaladó üzemidőt ígérnek és csak 160 euróba (50 ezer pénz) kerül, 64 ezer forint helyett. A két okoskarkötő Fitbit Inspire és Inspire HR néven mutatkozott be, nyilvánvalóan az egyikbe pulzusszenzor is került. A 70 és 100 eurós (22 és 31 ezer forint) kütyük úszáshoz is alkalmasak, a pulzusmérővel szerelt drágább modell pedig alapesetben öt precenként ellenőrzi a szívverést, de automatikus aktivitásérzékelést követően folyamatosra vált, pontosabban percenkénti mérésre.

Fitbit Inspire
Fitbit Inspire [+]

Az Inspire karkötők szürke, monokróm OLED panellel érkeznek, amelyek kijelzik a csatlakoztatott készülékről érkező értesítéseket (hívások, naptár, üzenetek és egyéb kiválasztott alkalmazások), mindezt 5 napos üzemidő mellett. A teljes feltöltés körülbelül két óra lesz. 15 féle gyakorlatot ismernek, illetve alvásmonitorozásra is képesek légzésgyakorlatokkal megtámogatva.

Fitbit Ace 2
Fitbit Ace 2 [+]

A gyerekeknek szánt Fitbit Ace 2-ről sokat nem árultak el, a hangsúlyt a strapabíró, vízálló kialakításra, kedves óralapokra és a kicsik számára fejlesztett szoftverre helyezték, amelyek különféle animációkkal jutalmazzák a célok elérését és lehetőséget adnak az egymással való versengésre. Az Ace 2 ára szintén 70 euro lesz, ami körülbelül 22 ezer forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés