Hirdetés

2018. december 10., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tartozékok rovat

Stagnál az okosóra piac

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: IDC

Alig nőttek a viselhető kütyük mutatói tavalyhoz képest, viszont az eszközök okosodnak, önállósodnak és az egészségkövetésben is egyre profibbak.

Sok gyártó számított arra, hogy az aktivitáskövető, az értesítéskijelző és az okosóra műfaja jelenti majd a következő tömegesen elterjedő termékkategóriát. Úgy tűnik azonban, hogy aki a karján a telefonjával (vagy önállóan) kommunikáló kütyüt szeretne, az jó eséllyel már beszerzett egyet, és egyelőre nem tolonganak a népek az újdonságokért. Míg 2017 első negyedévében 24,8 millió ilyen ketyere került leszállításra minden gyártót egybevéve, 2018 hasonló időszakában mindössze 25,1 millióra nőtt ugyanez az adat, úgyhogy a kütyüpiac lényegében stagnáló pozícióba került.


A Huawei ColorBand A2[+]

Az Apple azért 4 millióra növelte leszállítási adatait, amivel ismét az élen van 16,1%-os részesedéssel, míg a Xiaomi második helyen áll (3,7 millió, 14,8%). Egyértelműen a FitBit az elmúlt időszak vesztese: míg 2017 elején 3 millió karra csatolható eszközt szállított le, idén csak 2,2 milliót. Ezen változtathat a 2-3. negyedévben új okosórájuk, a Versa piacra kerülése, amiből állítólag már most egymillió darabot útnak indítottak. Az elmúlt év nyertese a Huawei, amely a tavalyi első negyedévhez képest 2018 elejére közel háromszorosára növelte részesedését (1,3 millió darab, 5,2%), ötödik helyre szorítva a Garmint (1,3 millió, 5%). A Samsung nem fért bele a top 5-be az IDC felmérései szerint.


A Xiaomi Mi Band 3 többek között vízálló tulajdonságokban fejlődött [+]

A mutatók bár stagnálnak, az IDC kiemeli: a háttérben egyértelműen pozitív változások mennek végbe. Egyfelől a kütyük között megnőtt az igény az okosabb darabok iránt, illetve a bővülő szenzorkínálattal és az elmúlt évek adatainak statisztikáival a gyártók szoftverei is fejlődnek. Egyre jobb eséllyel lehetnek képesek a kütyük kialakuló betegséget és potenciális veszélyforrást azonosítani, plusz most már minden harmadik karra csatolható eszköz önálló mobilkapcsolatra képes, azaz a felhasználási lehetőségek is egyre sokrétűbbek.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.