Személyi edző és asszisztens is bemutatkozott a Fitbit Versa 2-vel

A Fitbit Versa 2 új kijelzővel, burkolattal és funkciókkal mutatkozott be.

Hirdetés

Az utóbbi időben nem volt szerencsénk a Fitbit eszközökkel, az Inspire megdöbbentően rossz ár/érték arányú, szerény tudású képződmény alapvető kapcsolódási problémákkal, szentkuti11 kolléga pedig éppen egy Versa Lite-tal éli át ugyanezt az élménynek nem nevezhető epizódot. A most bemutatott Versa 2 viszont ígéretesebbnek tűnik, bár GPS-t még mindig nem kapott, a Bluetooth maradt 4.0 (ami a stabilitás és a hatókör esetében sem annyira szerencsés), de van NFC, pulzusszenzor és véroxigén-telítettség mérő.

A háromtengelyes gyorsulásmérő mellett a Fitbit Versa 2 rendelkezik magasságmérővel, környezeti fényérzékelővel, van 802.11 b/g/n szabványon kapcsolódó WiFi és beépített mikrofon. Ez az asszisztenssel való kommunikációnál is hasznos, ha már Alexa is elérhető a Versa új verziójában. Az anyaghasználat műanyagról alumíniumra váltott, a vízállóság 50 méterig szavatolt (szabad benne úszni), a kijelző pedig színes AMOLED-re.


[+]

A Versa 2 kijelzőjének méretét és felbontását nem árulták el, mindössze annyit tudunk, hogy 8%-kal nagyobb, mint az elődmodell megjelenítője és szükség esetén 1000 nitet is kiprésel magából, ami nyilvánvalóan jót tesz a kültéri láthatóságnak. Az AMOLED technológiának köszönhetően elérhető az Always on Display is, ezzel együtt üzemidőben továbbra is akár több, mint öt napot ígérnek.

[+]

GPS nem termett a Versa 2-be sem, viszont újdonság a Spotify integráció és az előfizetéses konstrukcióban elérhető, kvázi személyi edző. A Fitbit Premium szolgáltatás havi díja tíz dollár, éves előfizetés esetén pedig 80 dollár, amiért cserébe személyre szabott edzéstervet és táplálkozási tanácsokat kapunk. A Fitbit Versa 2 200 dollárért (60 ezer forint) rendelhető elő, a 230 dolláros (68 ezer forint) Special Editon pedig három hónap Fitbit Premium előfizetést és egy plusz szövet szíjat tartalmaz. A készülék szeptember 15-től kerül a boltokba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés