Na, ma ki dönt úgy, hogy nem lesz ott az MWC-n?

Hát az Intel! De a TCL is csak félgőzzel tudja megoldani a jelenlétét. Egyelőre ők a keddi visszalépők.

Lassan lehetne valami fogadási oldalt indítani, hogy melyik lesz a következő cég, amely visszalép az idei Mobile World Congressen való részvételtől a koronavírus miatt. Az eddigi lemondók között ott van az LG, a Sony, az Ericsson, a ZTE, az Amazon és az Nvidia, most pedig az Intel jelentette be, hogy a vírus miatt aggályosnak tartják a megjelenésüket, számukra a legfontosabb a munkavállalóik és a partnerek / látogatók egészségének védelme, szóval a 2020-as MWC-t kihagyják. És siettek leszögezni, hogy majd a következőkre persze jönnek.

Mindenezek mellett a TCL is lefújta a sajtóeseményét, noha amúgy a standot azért összerakják és ki is állítják majd az újdonságokat, de nincs kizárva, hogy a konkrét bejelentésekről szóló rendezvény azért marad el, mert kínai cégként nem tudják megoldani, hogy a felszólalók és a további illetékesek eljussanak Barcelonába. Illetve ha el is jutnának, akkor sem tehetik be a lábujjukat sem a kiállítás területére, mivel a szervező GSMA pár napja azt a szabályt hozta, hogy aki 14 napon belül Kínában volt, az egyszerűen nem mehet be.


[+]

Ehhez az egyre illusztrisabb társasághoz hozzávehetjük egyébként az Asust, akik egyáltalán nem is tervezték, hogy jönnek Barcelonába (a Zenfone 6 bemutatójára tehát még várni kell), valamint a Samsungot, akik amúgy terveznek valamiféle jelenlétet, de pont ma este egyébként bejelentik a következő nagy durranást (amiről pont lehet tudni, hogy mi lesz), tehát nincs különösebb értelme annak, hogy az MWC-n is eltapsoljanak egy jelentősebb összeget.

Ugyanakkor ebben a pillanatban még úgy tudjuk, hogy a Huawei mindenképpen a terv szerint megtartja összes programját, a Xiaomi kapcsán rezeg a léc, de ők is igyekeznek, a Realme szintén nem értesített még minket problémákról, a Nokia (HMD) is készül, ahogyan a Honor is. És azért összesen van 2800 kiállító az MWC-n, szóval remélhetőleg így sem fogunk unatkozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés