A Sony is kihagyja az MWC-t a koronavírus miatt

Szellősnek ígérkezik az idei Mobile World Congress, a cégek sorra mondják vissza részvételüket.

Pontosan két hét múlva nyílik hivatalosan a barcelonai Mobile World Congress. Ami mindig az év legnagyobb és legfontosabb mobilkommunikációs rendezvénye. Idén azonban elég foghíjasnak ígérkezik az összejövetel, szinte minden napra jut egy új visszalépő, miközben a GSMA egyre kétségbeesettebb közleményekben igyekszik kommunikálni, hogy minden rendben lesz és nincs ok a pánikra.


[+]

A ZTE távolmaradása érthető, ők kábé képtelenek kijutni a kiállításra. Nem csak azért, mert nagyjából nincs már életképes repülőjárat, amely Kínából elhozhatná a cég illetékeseit, hanem azért is, mert a kiállítást szervező GSMA legutóbbi tájékoztatása szerint csak olyan emberek léphetnek be a rendezvény területére, akik legalább két hete nem jártak Kínában, ergo mondjuk ebben a pillanatban el kéne indulnia mindenkinek az ázsiai országból, valahol dekkolnia 14 napig, aztán mehetne MWC-re, ez nyilván életszerűtlen.

Az LG volt az első, tényleg komoly résztvevő, amely jelezte, hogy bár ők nem Kínából jönnének, de nem fogják kockáztatni több száz munkatársuk egészségét, szóval kösz, de kösz nem. Egyáltalán nem lesznek ott Barcelonában, az ide tervezett bejelentéseiket majd később megoldják máshol. Aztán szólt az Ericsson is, hogy inkább hagyják a fenébe az MWC-t, jobb a békesség, a világ második hálózati beszállítója (és iOT, valamint automotive szereplője) is inkább otthon marad, ehhez csatlakozott nemrég az Amazon és az Nvidia is.

A hétfői nap első visszalépője pedig a japán Sony, akik nagyjából ugyanolyan indokok mentén mondták le a részvételt, mint az LG. A cég közleménye szerint a legfontosabb a munkatársak, a résztvevők, a partnerek és a médiában dolgozók egészségének védelme, szóval egy igen nehéz döntést hoztak és inkább nem mennek a katalán fővárosba. Ezzel együtt azt is bejelentették, hogy a tervezett sajtóeseményt online tartják meg, az új telefonok bemutatóját mindenki nézheti majd az Xperia YouTube csatornáján.


[+]

Mindeközben a GSMA ugye egyre szigorúbb intézkedések bevezetésével próbálja megtartani a kiállítóit, Wuhan tartományból senki sem érkezhet, ahogyan azok sem léphetnek be, akik kevesebb mint 14 napja Kínában jártak. Ez viszont egy olyan megkötés, ami még jobban megnehezíti a kínai kiállítók dolgát, a Huawei, a Honor, a Xiaomi, vagy éppen a Realme számára sem sétagalopp, ha egyáltalán meg tudják oldani, abszolút benne van a pakliban, hogy még bőven lesznek hiányzók. Ez a következő napokban derül ki, mi speciel eltökéltek vagyunk abban, hogy megyünk (és addigra megjönnek az arcmaszkjaink is), de ha még 2-3 jelentős szereplő lemondja a részvételt, akkor már szakmai szempontból sem okvetlenül indokolt, hogy a Mobilarena majdnem teljes csapata kimenjen Barcelonába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Hirdetés