MWC 2019: Moduláris okostelefont mutatott be a Doogee

Hirdetés

A Doogee valószínűleg nem büszke a tavalyi MWC-s szereplésére – tartottak egy egészen tragikus sajtóeseményt, az ott bemutatott, akkor nagyon különlegesnek számító kijelző mögötti ujjlenyomat-olvasós telefonjuk pedig csak egy dummy volt, amiből bár tavaly márciusra végleges telefont ígértek, valójában azóta sem került piacra. Most már szinte biztosan nem is fog, mint azt megtudtuk. Helyette idén egy egész bőséges palettát felvonultató standdal készültek, az új csúcsmodelljükkel pedig a modularitás mellett tették le a voksukat.


[+]

A Doogee S90 egy 6,18 hüvelykes, Full HD+ felbontású IPS kijelzővel szerelt, nagy, vaskos, nehéz (168,5 x 80,7 x 14,1 milliméter és 300 gramm) mobil, ami IP69K és MIL-STD 810G szabványok szerinti strapabírósági teszteken megfelelt, 5050 mAh-s beépített akkumulátora pedig komoly üzemidőt is ígér. Hardveresen nem egy csúcskészülék, MediaTek MT6771 (Helio P60) chip került bele 12 nanométeres gyártástechnológiával, nyolcmagos, Cortex-A73 és Cortex-A53 magokból álló processzorral, Mali-G72 MP3 grafikai egységgel és 6 GB RAM-mal. A belső tároló 128 GB-os, nem maradt el a microSD-bővítési opció.


[+]

A hátlapra 16 + 8 megapieles kamerapáros került azonos látószöggel, természetesen Smart AI funkcióval, előre pedig egy szimpla 8 megapixeles érzékelőt tettek az U-alakú notchba. Ujjlenyomat-olvasóját hátul hordja, de 2D arcalapú feloldást is tud, továbbá nem maradt ki belőle a 10W-os vezeték nélküli töltés, illetve az NFC. Ez a csomag így bevezető áron 300 dollárért kelleti magát, ami nagyjából a hasonló képességekkel bíró Ulefone Armor 6 szintje, aki viszont további 100 dollárnyi bizalmat szavaz a cégnek, a szokásos tartozékokon kívül számos egyéb extrát kap a telefonhoz.


[+]

A hátlapon lévő mágneses csatlakozó ugyanis mindenféle modokkal kiegészíthetővé teszi a telefont, az 5000 mAh kapacitású felcsattintható akkumulátor megduplázza az üzemidőt, a cég így aránylag realista módon 2 + 2 napot jósol. A játékos mod egy darab analóg karral és négy iránykarral könnyíti meg a kikapcsolódni vágyók dolgát, az egyre népszerűbb Gamevice-kiegészítőknek köszönhetően a támogatott játékok listája sem karcsú. Sokszor jól jöhet a 400-480 MHz-es hálózatokon működő, push-to-talk típusú walkie-talkie egység, az éjszakai fotózást pedig egy nem specifikált, de sötét dobozban demonstrált, méretes éjjellátó kamera segíti.

MWC 2019 utazásunkat a SEAT támogatta.

Azóta történt

  • Doogee Y8 Plus - kutyául van

    Nem az Y8 Plus hozza el a Doogee-nak a kívánt áttörést, ám akad a szenzorcseppes phabletnek jó tulajdonsága, például az üzemidő.

Előzmények

  • Doogee Mix - kutyából nem lesz szalonna

    Hiába a keretmentes kijelző vagy a duplakamera, a Mi Mix életérzése helyett annyi problémát sikerült elhozni a középkategóriába, amennyitől Cesar Millan is falnak rohanna.

  • Doogee Shoot 2 - lőjetek le!

    Tesztünk alanya nem a Shoot 1 frissített változata, hanem az egyik legolcsóbb, dupla hátlapi kamerarendszerrel szerelt mobil. Sajnos ez érződik rajta, számos hibája mellett azonban előnyei is vannak.

  • Doogee Y6 - nagytestű, nyugodt, engedelmes

    Nem lép szintet a Doogee ezzel az 5,5 hüvelykes phablettel, továbbra is a középkategória alsó szegmensébe tartozik, de azért vannak meglepően jó tulajdonságai. A számos rossz mellett.

  • Doogee X5 Max Pro - ül, nem ugrik fel, nem harapdál!

    Az X5 Max Pro 4000-es telepével olyan, mint Bog kutyája – esetlen a mozgása, de bármit csinálsz, nem bír elfáradni. Olcsó, ujjlenyomat-olvasós mobilt teszteltünk.

Hirdetés