MWC 2017: A OnePlusszal beszélgettünk

Összefutottunk a OnePlusszal egy kötetlen beszélgetésre és villáminterjúra az MWC sajtóközpontja mellett. Kérdéseikre Laura Watts angol PR-es és Eric Zarshenas kommunikációs menedzser készséggel válaszolt, ugorjunk is bele!


[+]

Mobilarena: Olvasóink kedvelték a OnePlus X-et és gyakran kérdezik tőlünk, milyen csúcshardverrel szerelt, kisebb méretű mobilt találni a piacon. Tervbe van-e véve egy újabb 5 hüvelyk körüli OnePlus mobil?

Laura, Eric: A OnePlus X jól sikerült, ám más termékkategóriát képvisel, és mivel alig vagyunk többen a OnePlusnál hatszáz főnél, egyszerre inkább egy termékre fókuszálunk. Jelenleg ez a zászlóshajót jelenti, úgyhogy nem tervezzük a OnePlus X2-t piacra dobni.

Egyszerre egy telefonra fókuszáltok, de a OnePlus 3 mellett tavaly megjelent a 3T is. Idén is lesz két mobil?

A 3-at és a 3T-t egy mobil kétféle variációinak tekintjük, az utóbbi az előbbi egyfajta kiterjesztése. Nem zárkózunk el ettől a stratégiától idén sem, de nem is számolunk vele, meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.

Hirdetés

Olvasni lehetett az interneten, hogy a 3T folytatása a négyes számozást elhagyva OnePlus 5 néven érkezik, Snapdragon 835-ös SoC-vel és QHD-s megjelenítővel, meg tudtok erősíteni ebből valamit?

Sajnos nem beszélhetünk a készülőfélben lévő projectjeinkről, és egyelőre a megjelenést sem tudjuk megmondani, hiszen még dolgozunk a telefonon. Az elsődleges cél, hogy egy remek készülék szülessen, és ha úgy érezzük, ezt elértük, akkor lehet szó a megjelenésről.

A Google Assistant most már a partnergyártók számára is elérhető, tervezitek a használatát a mostani és jövőbeli készülékekben?

Az Assistant 7.1.1-es frissítéstől elérhető lesz a mostani mobiljainkon is (ennek a szoftver update-nek tegnaptól elérhető a közösségi béta változata a 3T-re – Bone123).

Európában leginkább a webshopon keresztül érhetők elé a OnePlus termékek, tervezitek az operátori elérést is?

Az Egyesült Királyságban az O2 szolgáltatóval már a OnePlus 3 bejelentése előtti hónapban megállapodtunk, és roppant sikeres a partnerkapcsolatunk. A finn Elisával is partnerkapcsolatra léptünk, hogy egy kisebb piacon is teszteljük ezt a fajta értékesítési módot, és ez is sikernek könyvelhető el, az elmúlt három hónapban a mi készülékünk fogyott ennél az operátornál a legjobban. Ebben a kérdésben országonként fogunk dönteni, a brit és a finn nyitásnak volt értelme a szolgáltatói és vásárolói felmérések alapján. A lényeg, hogy a OnePlus brandfilozófiából nem szeretnénk leadni az operátori kapcsolatért. Alapvetően online vállalkozás vagyunk, ám mindenképpen előnyös, ha a felhasználó hallott rólunk, kezébe tudja fogni és egy másik készülékkel össze tudja vetni telefonjainkat, mind teljesítmény, mind pedig anyagminőség szempontjából. Fontos, hogy a közösséggel személyesen is találkozzunk, ezért is vannak villámeseményeink a nagyvárosokban.

A kamera egyre fontosabb a mobilpiacon, és nem mindegy hogyan sikerül a sok márka esetében remek kamerahardvert optimalizálni.

Többek között ezért is futtatjuk közösségi, nyílt béta programunkat, frissítésről frissítésre optimalizáljuk a kameraszoftvert is  (a OnePlus 3 mikrofongondjait hamar megoldották - Bone123). A visszajelzések alapján pedig kiderülhet, mely új funkcióink szimpatikusak és melyek nem nyerték el a közösség tetszését. Ez a folyamatos kommunikáció és a két héten belül megjelenő, végleges OTA frissítés az egyik újabb dolog, amivel az elmúlt hónapokban előreléptünk. A OnePlus 3 és a 3T Nougat frissítése készült el eddig a leggyorsabban a teljes főverzióváltások közül, és nagy szerepe volt ebben a bétás közösségnek.

A OnePlus 3 és a 3T a minap kapott egy új, fekete bőr védőtokot
A OnePlus 3 és a 3T a minap kapott egy új, fekete bőr védőtokot [+]

A webshopban rengeteg tartozék megvásárolható, okosórák és viselhető eszközök viszont még nem, terveztek belépni ebbe a szegmensbe?

Az a helyzet, hogy dolgozunk egy ilyen kütyün úgy másfél éve, végül nem éreztük úgy, hogy készen áll a megjelenésre vagy elég jól sikerült, úgyhogy félretettük. Szerintünk jó döntés volt, mert a hordható eszközök piacán elég kemény a verseny és az emberek egyelőre nem kezdtek tömegesen nyitni ezen megoldások felé. A OnePlus vállalat méretei miatt előnyös, hogy egy helyre koncentráljuk energiáinkat.

Most, hogy a Google Nexus vonalnak vége és a Google Pixelek sokkal drágábban érhetők el, néhány exkluzív funkcióval, sokan az ár/érték arányban erős OnePlus vonalat tekintik az előbbi egyfajta örökösének. Tervezitek a jelenlegi, a Google nyers rendszeréhez közelálló, csak apró funkciókkal megtoldott Oxygen OS-t komolyabban egyedivé és funkciógazdaggá tenni?

Az Oxygen OS-t letisztult Androidnak szeretjük becézni, fogva az alapverziót, és ehhez hozzáadva apróságokat, gesztusvezérlést és a szemnek láthatatlan megoldásokat (F2FS fájlrendszer, ujjlenyomat-olvasó optimalizálása stb.), ebben ugyanúgy a kommuna visszajelzéseire építkezünk.

Kínában Hydrogen OS néven és Google Play Szolgáltatások nélkül fut a helyi OnePlus telefonos felület. Tervezitek a kettőt valamikor egyesíteni?

Alapvetően egyazon motorra kétféle járművet fejlesztünk, az alapok azonosak, azonban a kivitelezés más irányban halad. A kétféle felületen egy csapat dolgozik, és ez is segít abban, hogy az Oxygen és a Hydrogen OS frissítései közel egy időben elkészüljenek.

A Virtuális Valóságnak egyre nagyobb tere van, a OnePlus termékek mellé is járt szemüveg, ezen a vonalon mik a vállalati tervek?

Erről sem igazán szabad beszélnünk egyelőre, de tisztában vagyunk vele, hogy egyre nagyobb teret nyer a mobilos VR. A OnePlus 3 és a 3T a 7.1.1-es Android közzétételével egyébként megkapja a Google Daydream VR platformtámogatást.

Még egy kérdés: tervezitek a microSD kártyafoglalat visszahozatalát a jövőben?

Nem gondoljuk, hogy a jelenlegi technológiával történő tárhelybővítés előnyös, lassíthatja a rendszert és azt sugallhatja, hogy a telefonnak vannak sebességgondjai. A microSD kártya könnyebben meg is sérül. A OnePlus 3T-nek ezért is van 64 és 128 gigabájtos változata, ami a legtöbb embernek elég.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákEuStock.euTelekom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés