Hirdetés

MWC 2015: Okostelefon és karperec is volt a lengyeleknél

Ha már kint vagyunk a Mobile World Congress kiállításon, akkor felkerestük a Krüger&Matzot, akik különböző termékekkel készültek Barcelonára. Az okosórán kívül megnéztük a Flow névre keresztelt okostelefonjukat, mely 150 dolláros, azaz nettó 41 ezer forintos árával szeretne vásárlókat vonzani.

Krüger&Matz Flow
[+] Krüger&Matz Flow

A Flow egy 4,5 hüvelykes qHD, azaz 540 x 960 pixel felbontású IPS kijelzővel rendelkezik, mely 16,7 millió színt jelenít meg, kiváló a fényerő, a kontrasztarány viszont nem tűnt túl magasnak. A telefon lelke nem más, mint egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 410 (MSM8916) SoC, az 1,4 GHz-re skálázott processzor négy darab Cortex-A53 magot tartalmaz. A flashmemória mérete 8 GB (microSD-vel bővíthető), a RAM-é 1 GB, vagyis középkategóriás felhozatalra kell számítani.

Krüger&Matz Flow
[+] Krüger&Matz Flow

A hátlapon egy autofókuszos, 5 megapixeles kamerával lőhetünk fotókat, szelfiket pedig 2 megapixelben rögzíthetünk. Az 1800 mAh kapacitású akkumulátor elsőre nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek, a chipset viszont nem fogyaszt sokat, szóval aggódni annyira nem érdemes. A Flow adatkommunikációs szempontból a legszükségesebb igényeket könnyedén kielégíti, van benne WiFi, GPS, Bluetooth, ráadásként pedig két SIM-et kezel. Megjelenése március végén várható, és Magyarországon is lehet majd kapni.

Krüger&Matz Smartband
[+] Krüger&Matz Smartband

A Krüger&Matz karperece a SmartBand fantázianevet kapta, Bluetooth 4.0-n keresztül kapcsolódik a kompatibilis eszközökhöz. Ezek közé olyan masinák tartoznak, melyek iOS 7 vagy Android 4.3 és ennél frissebb operációs rendszerek valamelyikét futtatják. Tartozik hozzá egy Wrist Band applikáció, melynek segítségével az órán található adatokat továbbíthatjuk. A vízálló, szilikon szíjjal rendelkező szerkentyű alvás közben méri a szunyókálás intenzitását, figyeli a mély és a könnyed alvás ciklusait, sportolás közben pedig az elégedett kalóriát rögzíti, plusz a lépésszámlálást is tudja. Ára 35 dollár, vagyis nettó 10 ezer forint lesz.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

  • MWC 2015: Krüger&Matz okosóra

    A lengyel vállalat készüléke 1,6 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, vízálló, és hívásokat fogadhatunk rajta, és itthon is kapható lesz.

  • MWC 2015: 6000 mAh-s akku és C-típusú USB csatlakozó

    Az Innos D6000 nem csak a dupla akkumulátor miatt érdekes, hanem az 5,2 hüvelykes Full HD kijelző, a 16 megapixeles kamera, és a Snapdragon 615 miatt is.

  • MWC 2015: Itt a két új LG okosóra

    A dél-koreai gyártó nem csak az új okostelefonjait, hanem okosóráit; a Watch Urbane-t és annak LTE változatát is megmutatta az idei Mobile World Congress kiállítás előtt.

  • Krüger&Matz Mist - belépni szabad

    Új márka került a hazai boltok polcaira, a lengyel székhelyű cég mérsékelt áron kínál eszközöket, mi a termékskála alsó szegmenséből választottunk egy ígéretes versenyzőt.

Hirdetés