MWC 2015: Gyors és precíz íriszfelismerő rendszer a Fujitsutól

Egy igazán életképesnek tűnő megoldást volt alkalmunk megnézni a Fujitsu standján, ahol a nemes egyszerűséggel csak Iris Recognition Technology nevű technológiát volt lehetőségünk kipróbálni. Talán kitalálták: egy íriszfelismerő megoldásról van szó.

A megoldás hangsúlyozottan nem a szem formáját nézi, hanem valóban a szivárványhártyát monitorozza, méghozzá infra kamerák segítségével, sötétben állítólag még jobban is működik, mint erős fényben, de ott sincs probléma a hatékonyságával. Mint az a fenti videón is látható, rendkívül gyorsan és megbízhatóan működik, a konfigurálás pár másodpercet vesz igénybe, ilyenkor a szemüvegeseknek érdemes levenniük a látáshoz szükséges kiegészítőjüket, de a felismerésnél már nem jelent akadályt, ha fent van a szemüveg, egyedül a színes kontaktlencsék zavarhatják meg a rendszert. A demózáshoz használt egység úgy volt konfigurálva, hogy 20-25 centimézetes távolságról működjön, ez valószínűleg a végleges modelleknél is így lesz.

A piaci bevezetés a következő pénzügyi évben (ami áprilistól áprilisig tart) várható, ha a Fujitsu mindent jól csinál, valószínűleg több készülékben is találkozhatunk majd vele.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés