MWC2013: LG Optimus L7 II és L7 II Dual

Nem telik el nap LG hír nélkül, és mindez annak köszönhető, hogy a dél-koreai gyártó meglehetősen sok terméket mutatott be az idei MCW alkalmával. Többek között lerántották a leplet az Optimus F5-ről és F7-ről, de az új záslóshajójukat is a mostani esemény alkalmával láthatta először élőben az európai közönség. Az új telefonok mellett a rendkívül sok példányszámban értékesített "L" sorozat sem felejtődött el, így az L9-en kívül minden tag megkapta örökösét.

A legnagyobb változás egyértelműen az LG Optimus L7 II-t érinti, ugyanis az immáron 121.5 x 66.6 x 9.7 milliméteres házba csomagolt készülék belsejében egy Qualcomm MSM8225 Snapdragon chipsetet helyeztek el, mely már két darab, egyenként 1 GHz-en zakatoló Cortex-A5 magos processzorral rendelkezik, a vizuális élményekért pedig mostantól az Adreno 203 felel. A sebességre egyáltalán nem lehetett panasz, minden bizonnyal azért, mert ebbe a cuccba egy 4,3 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású IPS-LCD megjelenítő került, aminek meghajtása nem okoz gondot a kétmagos processzornak. A kép élessége egyébként közepes, betekintési szöge azonban az IPS technológiának köszönhetően csaknem 180 fokos.

Az elődmodellhez képest további fejlődés, hogy 768 MB-ra növelték a RAM mennyiségét, habár kicsiti érthetetlen, hogy miért nem lehetett volna már akkor 1 GB-nyi RAM-ot belepakolni. A 4 GB-os belső tárhely microSD kártyával tovább bővíthető, ami a gyári mennyiséget látva valószínűleg szükséges is lesz. A kamera felbontása immáron 8 megapixel, ám ez jelen esetben csak 720p-s videók készítésére elegendő. Az Android 4.1.2 Jelly Bean nem meglepő az LG-től az idei MWC-ből kiindulva, a 2460 mAh-s akkumulátor viszont mindenképpen az, melytől az átlagosnál hosszabb üzemidőt remélhetünk. Az LG Optimus L7 II kétkártyás változatban is elérhető lesz L7 II Dual néven, méghozzá a többi modellfrissítéshez hasonlóan a következő heteken belül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

  • LG Optimus L7 - fagylalt elegáns köntösben

    A Nova kijelzővel szerelt Optimus L7 készüléken debütált az LG saját, Android 4.0-ra épülő felhasználói felülete.

Hirdetés