MWC2013: okostelefon és biztonság időseknek a Fujitsu által

Hirdetés

Nagy elánnal érkezett a Fujitsu is az idei Mobile World Congresszre, és igyekeztek sok téren felnőni a konkurenciához, valamint olyan termékekkel is igyekeztek előrukkolni, melyek különleges képességekkel rendelkeznek. Tavaly volt már egy csúcstelefon kísérlete is a vállalatnak, amikor egy minden téren maximálisan korszerű eszközzel kápráztatták el a közönséget, ám aztán valamilyen oknál fogja az ígéret csak ígéret maradt, egyszerűen nem tudták, vagy nem akarták piacra dobni készüléküket.

Most viszont Európának is megmutatták a Fujitsu Stylistic S01 névre hallgató telefonjukat, mely érdekes oldalról közelíti meg az okostelefonok fogalmát. A kütyü ugyanis egyszerre próbálja kihasználni a rezisztív és a kapacitív érintőképernyő előnyeit, ugyanis a teljesen átszabott Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich kezelőfelület a véletlen megnyomások elkerülésének jegyében készült, legfőképpen az idősebb korosztályra gondolva. Van egyébként egy külön feltolható "pöcök" is a hátlapon, amit elmozdítva egy vészjelzést küld a telefon (ha például valaki elesik, vagy baleset éri). Az ikonok óriásiak, valamint a főképernyőre is külön mozdulattal tudunk jutni, de ugyanennek eléréhez egy fizikai gombot is kapunk. A kijelző egyébként 4 hüvelykes és 800 x 480 pixel felbontással rendelkezik, egy kézzel bátran használható.

A 130 x 64 x 10,9 milliméteres masina gyorsaságáról a Qualcomm MSM8255 chipset által felölelt egymagos, 1,4 GHz-re skálázott processzor gondoskodik, az eredetileg 4 GB-os belső tárhely pedig 32 GB-os microSD kártyával is megtoldható. A fő kameramodullal 8 megapixeles képek készíthetők, de az előlapon is elhelyeztek egy VGA kamerát a videocsevegni kívánó felhasználók számára. Az 1800 mAh-s akkumulátor a Fujitsu szerint másfél napos üzemidőre mindenképpen elegendő, de az optimalizáltságnak köszönhetően ebből akár két napos töltés nélküli használat is kihozható. További vonzóerő lehet még a víz- és porálló külső, a számos előre telepített alkalmazás, valamint a dedikált kameragomb is. A Fujitsu Stylistic S01 előreláthatólag Júniusban kerül be az angol Orange szolgáltató kínálatába.

Azóta történt

Előzmények

  • MWC2013: LG Optimus L7 II és L7 II Dual

    Az idei Mobile World Congress keretében az Optimus L7 is megkapta utódját, és talán ennek a terméknek a frissítése a legnagyobb volumenű az "L" szériában.

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

  • MWC2013: ZTE Open

    Az MWC hétfői napján került leleplezésre a ZTE Open névre keresztelt mobiltelefon, melynek fedélzetén már az új Firefox OS teljesít szolgálatot.

Hirdetés