MWC 2013: LG Optimus G Pro

A 2013-ban megrendezett Mobile World Congress kiállítás az LG számára is nagyon fontos esemény. A gyártó élete az utóbbi időben a mérleg pozitív oldala felé billent, mely a frissített termékpalettájának, valamint a több árszegmensben való indulásának is köszönhető. Ez a kijelentés Európára is vonatkozik, ám ennek ellenére Kínában egyelőre még nem tudta megszilárdítani helyét a gyártó. Az idei évre viszont igencsak vehemensen készülnek, előreláthatólag 75 millió eladott készüléket terveznek, mely az Apple és a Samsung mellett ugyan nem jelentős eredmény, viszont mindenképpen örömteli esemény lenne.

Az LG természetesen további nagy dobásokra is készül, ugyanis az elemzők szerint minden bizonnyal az Android mellett már Windows Phone 8-as modelleket is bemutatnak majd. Az idei MWC-n viszont több új, vagy frissített terméket lepleztek le immáron hivatalosan is, melyek közül egyértelműen kiemelkedik az LG Optimus G utódja. A készülék elnevezésére nem fordítottak túl sok időt, egyszerűen csak Optimus G Próra keresztelték az eszközt. Az Android 4.1.2 Jelly Beannel fedélzetén érkező G Pro a mai, egyre inkább megnövelt kijelzők trendjét követi, ugyanis az előlapon egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 képpont felbontású True HD IPS+ kapacitív LCD kijelző kapott helyet, a 401 pixel / inch sűrűség pedig abszolút a legfelsőbb kategóriájába repíti a cuccot.

Egyértelmű, hogy az LG ezzel legfőképpen a Samsung Galaxy Note 2-nek (vagy már a sokak által várt Note 3-nak) és a Huawei Ascend Mate-nek kíván ellenfelet állítani, amire minden esélye megvan a gyártónak. A hardveres összetétel további része sem okoz csalódást, a masinában egy Qualcomm APQ8064T chipset dübörög, melyben négy darab, egyenként maximum 1,7 GHz-re skálázott Krait mag csücsül. A grafikus feladatokért az Adreno 320 felel, RAM-ból pedig immáron 2 GB-ot kapunk.

Kézbe fogva a telefonon máris érezhető, hogy nem egy apróságot nyomogatunk, a 150,2 x 76,1 x 9,4 milliméteres méret és a 160 grammos tömeg viszont még egyáltalán nem vészes a kategóriához képest. Fontos szempont, hogy a karcsúság ellenére az LG egy 3140 mAh-s akkumulátort is bele tudott pakolni a készülékbe, így a várakozások szerint 2 napos üzemidő mindenképpen elérhető lesz majd. Kamera terén sincs semmi szégyenkeznivalója a kütyünek, hiszen a 13 megapixeles fotómodul 1080p felbontású videókat képes rögzíteni.

Az Android 4.1.2 Jelly Bean természetesen több érdekes újdonsággal is szolgál. Megmaradt ugyan a Quickmemo funkció, amivel képernyőképet rögzítve arra különböző feljegyzéseket készíthetünk, ám a felület is megváltozott valamelyest, néhány ikon szebb külsőt kapott. További hasznos funkció az LG Quick Slide, mellyel akár két programot is futtathatunk a háttérben úgy, hogy meghatározhatjuk az áttetszőséget. Valóságban ez egyébként egész jó funkció, SMS-ek írása közben például teljes képernyőn keresztül tudunk nézni filmeket, valójában úgy kell ezt elképzelni, mintha mozgó háttérképünk lenne.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • MWC2013: LG Optimus F7

    A 2013-as MWC-n hivatalosan is leleplezett LG Optimus F7 egy teljesen új irányt képvisel, így már az alacsonyabb árkategóriába is hoz LTE elérhetőséget.

  • MWC 2013: LG Optimus F5

    A 2013-as Mobile World Congressen bemutatták az LG "F" szériájának kisebbik modelljét, mely az LTE sebességget hozza el alacsony áron.

  • MWC 2013: LG Optimus L3 II és L3 II Dual

    Az idei MWC-n a sok új modell mellett a régebbiek frissítéséről sem feledkezett meg az LG, így az LG Optimus L3 és L3 Dual is megkapta utódját.

  • MWC2013: LG Optimus L5 II és L5 II Dual

    Az LG Optimus L5 II és L5 II Dual is bejelentésre került a 2013-as MWC során, mely nem nagy előrelépést nem jelent az elődmodellhez képest.

Előzmények

Hirdetés