MWC2013: LG Optimus F7

Hirdetés

Mint már korábban írtuk, a 2013-as Mobile World Congress rendkívül fontos esetmény az LG számára, hiszen több olyan termékről is lerántották a leplet, melyek akár egy teljesen új vonalat képeznek majd a közeljövőben. Az LG Optimus G Pro egyértelműen a legfelsőbb kategóriát célozza meg, rendelkezik LTE modemmel és magas felbontású kijelzővel. Az dél-koreai gyártó azonban nagyon helyesen úgy gondolja, hogy a 4G sebesség nem csak a felsőosztály kiváltsága, így az idei MWC-n bemutatta az "F" szériát, mely az angol freedom, azaz szabadság szóból ered.

A szabadság kifejezés viszont eleinte kérdéses volt, hogy vajon mire vonatkozik, ám a közelmúltban már napvilágot látott, hogy ez az LTE modemre utal, hiszen az "F" széria tagjai az alacsonyabb árfekvés ellenére is képesek a szupergyors internetkapcsolatra. Az örömben viszont üröm is leledzik, hiszen a telefon legnagyobb gyengesége az anyaghasználatban rejlik, legfőképpen műanyagból készült az LG újdonsága, és ezt már az első kézbevételkor is érezhetüjük. Ennek ellenére az előlap rendkívül hasonlít az vállalat eddigi zászlóshajójára, az LG Optimus 4X HD-ra, ennél a masinánál is megmaradt a vékonyított fizikai home gomb, valamint a jobbról-balról mellette elterülő két kapacitív vezérlőgombk is.

A 131,7 x 68,2 x 9,6 milliméteres eszköz előlapjának legnagyobb részét természetesen a 4,7"-es, 1280 x 720 képpont felbontású (312 PPI) True HD IPS panel adja, melynek mind fényereje, mint betekintési szöge egészen kiváló. A készülék sebességéről a kétmagos, magonként maximum 1,5 GHz-en pörgő processzor gondoskodik, emellé pedig 2GB RAM-ot pakolt a gyártó. Az Android 4.1.2 Jelly Beant futtató F7 fontos eladási érve lehet még az említett LTE modem, valamint a 32 GB-os microSD kártyával bővíthető 8 GB belső tárhely. Energiaforrásként egy 2540 mAh-s akkumulátort kapunk, hivatalos "teherbírási" adatokat azonban nem közöltek. Az LG Optimus F7 várhatóan a második negyedévben érkezik meg Európába is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • MWC 2013: LG Optimus F5

    A 2013-as Mobile World Congressen bemutatták az LG "F" szériájának kisebbik modelljét, mely az LTE sebességget hozza el alacsony áron.

  • MWC 2013: LG Optimus L3 II és L3 II Dual

    Az idei MWC-n a sok új modell mellett a régebbiek frissítéséről sem feledkezett meg az LG, így az LG Optimus L3 és L3 Dual is megkapta utódját.

  • MWC2013: LG Optimus L5 II és L5 II Dual

    Az LG Optimus L5 II és L5 II Dual is bejelentésre került a 2013-as MWC során, mely nem nagy előrelépést nem jelent az elődmodellhez képest.

  • MWC2013: LG Optimus L7 II és L7 II Dual

    Az idei Mobile World Congress keretében az Optimus L7 is megkapta utódját, és talán ennek a terméknek a frissítése a legnagyobb volumenű az "L" szériában.

Előzmények

  • LG Optimus L9 - nagyravágyóknak

    A koreai gyártó újdonsága a 4X alatt marad tudásban, de trendeknek megfelelő mérettel kecsegteti a jövendő vásárlókat.

  • LG Optimus 3D Max - tér-hatás

    A koreai gyártó szinte egyedüliként, immár másodjára próbálkozik a 3D mobiltelefonba ültetésével.

  • Négymagos okostelefonok viadala

    Ringbe szállnak az idei nagyágyúk, a négymagos processzor és a HD felbontású kijelző alapfelszereltségnek számít a mezőnyben.

Hirdetés