Hirdetés

LG blog: Az LG és az MWC

Az LG idén is egy jókora standdal képviseltette magát a Mobile World Congressen, egy rakás új Optimus mobillal felvértezve. Lássuk, milyen újdonságokkal találkozhattunk a dél-koreai gyártó létesítményénél!

A sláger az Optimus G Pro volt, a dél-koreai gyártó új zászlóshajóját többen a kiállítás legjobbjának is megválasztották. Ami nem is csoda, a jövevényt ugyanis Full HD felbontású kijelző 5,5 hüvelyken, Qualcomm APQ8064T lapkakészlet, négymagos, magonként 1,7 GHz órajelű processzor, 2 GB RAM és Android 4.1.2 jellemzi. A készülék a második negyedév során kerül majd a boltok polcaira.


Optimus G Pro

A tavalyi MWC-n bemutatott Optimus L széria nagy sikerére való tekintettel idén a második generációról is lehullt a lepel. A csatarend változatlan maradt: az L3 II támadja a belépő kategóriát, az L5 II és az L7 II a középkategóriában próbál szerencsét. A gyártó a kornak megfelelőre frissítette a hardvert, a formaterv megőrizte elegáns jellegét, a rendszerverziót tekintve az alapmodell is Android 4.1.2-t futtat. Érdekesség, hogy kétkártyás kivitelben is piacra kerül majd mindhárom modell.


Optimus L3 II

A barcelonai mobilkongresszuson debütált továbbá az Optimus F széria is, mely elérhető árú LTE-képes mobilokat vonultat fel soraiban. Egyelőre két tagja van, az Optimus F5 a kisebb, mely egy egy 4,3 hüvelykes képátlójú, 540 x 960 pixel felbontású IPS kijelzőt és egy kétmagos, magonként 1,2 GHz órajelű processzor kapott, mindezt Jelly Bean alapokon. A nagy testvér az Optimus F7 névre hallgat, az IPS kijelző 4,7 hüvelykes képátlóval és 720 x 1280 képpontos felbontással rendelkezik, a kétmagos processzor és az Android 4.1.2 itt is alap.

Az LG standján tehát jó pár újdonságra bukkanhattak a nézelődők, leginkább az Optimus G Pro és az F széria keltette fel az érdeklődést. Bár kevésbé kapcsolódik a telefonokhoz, érdemes megemlíteni, hogy egy Windows 8-cal telepített, kicsúsztatható billentyűzettel ellátott táblagépet is láttunk gyártónál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Piacon az Optimus F5

    Franciaországban mától kapható az LG 4G LTE modemmel felvértezett „Freedom” sorozatának olcsóbbik tagja.

Előzmények

  • MWC2013: LG Optimus L7 II és L7 II Dual

    Az idei Mobile World Congress keretében az Optimus L7 is megkapta utódját, és talán ennek a terméknek a frissítése a legnagyobb volumenű az "L" szériában.

  • MWC2013: LG Optimus L5 II és L5 II Dual

    Az LG Optimus L5 II és L5 II Dual is bejelentésre került a 2013-as MWC során, mely nem nagy előrelépést nem jelent az elődmodellhez képest.

  • MWC 2013: LG Optimus L3 II és L3 II Dual

    Az idei MWC-n a sok új modell mellett a régebbiek frissítéséről sem feledkezett meg az LG, így az LG Optimus L3 és L3 Dual is megkapta utódját.

  • MWC 2013: LG Optimus F5

    A 2013-as Mobile World Congressen bemutatták az LG "F" szériájának kisebbik modelljét, mely az LTE sebességget hozza el alacsony áron.

Hirdetés