Mozgolódás a Samsung és a HTC vezetésében

Nem csak az okostelefonok változnak, az azokat gyártó vállalkozások élén is jellemzőek a mozgolódások, sőt: sok esetben éppen az utóbbi szükséges az előbbihez. Kétségtelenül nagy szerepet játszott a Google-nél az androidos térben előbb Andy Rubin, majd Sundar Pichai, az utóbbi időben pedig a termékekért felelős igazgató, Rick Osterloh szava a döntő hardvervonalon. Hozzá fog csatlakozni a ZDNet szerint Injong Rhee, a Samsung korábbi műszaki vezérigazgató-helyettese (CTO). Rhee részt vett a Knox biztonsági rendszer, a Samsung Pay és a Bixby megalkotásában, de a felhőszolgáltatások és a kutatás-fejlesztés területén is komolyak az érdemei, írja a publikáció. Tehetségét a Google-nél a Dolgok Internete (IoT) vonalon kamatoztathatja, persze a biztonság, a felhőszolgáltatások, a hangsegédlet, és a termékfejlesztések oldaláról is lehetnek hasznos tanácsai.

Chialin Chang a HTC One M8 bemutatóján
Chialin Chang a HTC One M8 bemutatóján (forrás: iNews) [+]

Mozgolódás van a HTC élén is: lemondott az okostelefonok és csatlakoztatott eszközök részlegének elnöke, Chialin Chang, aki 2012-ben csatlakozott a tajvaniakhoz, és nagy szerepe volt az U széria elindításában. A készülékek ugyan remekül sikerültek, ám túl sok vizet nem zavartak a pénztáraknál, januárban a vállalat pedig katasztrofális első hónapot zárt. A Google egyébként a HTC-től is elcsalt munkaállományt, egészen pontosan a Pixel telefonokon ott dolgozó (és részben már kölcsönadott) szakértők egy részét, a múlt héten lezárult, 1,1 milliárd dolláros üzlet viszont kifejezetten jól jött a fennmaradásért küzdő HTC-nek. A Google-nek határozottan érdeke a tajvaniak fennmaradása, hiszen a megegyezés révén hozzájutnak annak szabadalmi portfóliójához. Azt, hogy Chialin Chang hol kap állást legközelebb, egyelőre nem tudni.

Előzmények

  • HTC U11 Life - életrevaló

    A HTC U11 sorozat középkategóriás modellje az Android One program keretében tiszta rendszert és legalább két éves terméktámogatást garantál, de az Edge Sense - szorongatós funkciók sem maradtak ki.

  • Íme, az új Google termékcsalád

    Két új okostelefon, friss Chomebook és felcsíptethető kamera is van a széleskörű új Google termékcsaládban, illetve egy kicsi és egy nagy Google Home otthoni asszisztens.

  • HTC U11 - újra a szorítóban

    Megrázta magát a HTC, fennállásuk 20. évfordulójára egy ütős csúcsmobilt raktak össze, amely tud újat is mutatni, de nem ezért lehet szeretni.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

Hirdetés