Hirdetés

Motorizált zsanért védetett le a Motorola

Kérdés, hogy valaha piacra kerül-e, de motorizáltan kicsúszó kijelzős telefont már láttunk a cégtől, szóval van remény.

A félig kinyitott telefon kijelzőjének dőlésszögét automatikusan állító motorizált zsanér tervét védette le a Motorola az Egyesült Államokban. A képek és a leírások alapján a kagylótelefonok ennek segítéségével sátorszerű módban, tehát a fedlapot kinyitva, felfelé állítva, vagy az alsó részükre támasztva is képesek lennének állítani a nyitás szögén. A Motorola a terv szerint az automatizált zsanérral fotókhoz, videókhoz és videóhívásokhoz állítaná be a telefon dőlésszögét úgy, ahogy a szoftver jónak látná, értsd: a kamera látóterében tartsa a beszélőt vagy a kép résztvevőit.

Hirdetés

[+]

A szabadalomban leírt motor közvetlenül az okostelefon zsanérjába van beépítve, de mellette egy másik verziót is tervez a Motorola, mely külsőleg tapadna a telefonra, így opcionálisan megvásárolható tartozék lenne. Utóbbi motor a fedlapra és az alsó részre egyaránt rögzül, így azokat könnyedén távolabb tudja húzni egymástól vagy összébb tudja tolni az igényeknek megfelelően.

[+]

Az, hogy valamire szabadalmat ad be egy cég, nem jelenti azt, hogy abból biztosan piaci termék is készül. A Motorola viszont kísérletezett a közelmúltban motorizált megoldással hajlítható OLED kijelzős telefonban, ezt az MWC-n láthattuk az automatikusan feltekeredő telefonjukban. De csináltak már karékként viselhető telefont is, amit a felhasználó igényei szerint kézzel hajlíthat, és erről azt ígérték, meg is lehet majd venni, de piacra egyelőre csak a kagylóként nyitható Razr modellek kerültek.

Előzmények

Hirdetés