Hirdetés

Magyarországra jött az 5G-s Mate 20 X

Ez az első ötödik generációs hálózati modemmel szerelt Huawei telefon, amely hazánkban megvásárolható. Egy vagyonért.

Hirdetés

A Vodafone-nál hivatalosan is berúgta a kaput az 5G, amely a következő hosszú évek meghatározó hálózati telekommunikációs generációja lesz. Ezzel egy időben megindult a Huawei Mate 20 X 5G-s változatának forgalmazása, amely a 7 nm-es Kirin 980 SoC-hez a Balong 5000 ötödik generációs modemet társítja, az SA (önálló) és NSA (összevont) hálózati architektúrák támogatásával. A Mate 20 X 5G egy igazán gigantikus készülék a maga 7,2"-es képátlójával FHD+ felbontáson és OLED technológiával, ehhez pedig 4200 mAh-s telep társul 40 wattos gyorstöltéssel.

A Mate 20 X 4G-s változata
A Mate 20 X 4G-s változata [+]

Az előlapra 24 megapixeles kamera került, hátul pedig 40 megapixeles főszenzor, 20 megapixeles ultraszéles egység és 8 megapixeles zoommodul várja a fényt, 3x-os optikai nagyítással. A Mate 20 X 5G támogatja egyébként az M Pen stylust és jelenleg Android 9-en alapuló EMUI 9.1-et futtat. A árazás mondjuk azt is előrevetíti, hogy egyelőre nem lesz olcsó itthon 5G-s készülékhez jutni: a Vodafone-nál 401 ezer forint a teljes készülékár, bár ez is csak 5 ezer forinttal drágább az LG V50 ThinQ 5G-nél. Valamelyik Red tarifára is szükség lesz az ötödik generációs kapcsolat kihasználásához, és jelenleg elsősorban Budapest belvárosában érdemes az 5G ikon felbukkanására számítani. A készülék a Telekom kínálatában is fel fog bukkanni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Befutott a Mate 20 X 5G

    Véletlenül se keverje össze senki a modellfrissítést a Mate X 5G-vel, bár az Egyesült Királyságban az is bemutatkozott.

  • Huawei Mate 20 - huszadrangú eltérések?

    Azért van különbség, de a Huawei Mate 20 így is egy remek készülék. A kérdés csak annyi, hogy százezerrel konszolidáltabb összegért mit tud - és mit nem tud - a Mate 20 Próhoz képest.

Hirdetés