Befutott a Mate 20 X 5G

Véletlenül se keverje össze senki a modellfrissítést a Mate X 5G-vel, bár az Egyesült Királyságban az is bemutatkozott.

Június 3-án indul az Egyesült Királyság első 5G-s mobilszolgáltatása, és a piaci szereplők készen állnak feltölteni a kompatibilis termékpalettát. Kapható lesz egy meg nem nevezett időponttól kezdve az MWC-n demonstrált, összehajtható Huawei Mate X, aminek alapkelléke a Balong 5000 5G modem, és tulajdonképp tegnap vált hivatalossá a korábban már emlegetett Mate 20 X 5G variánsa.

A Mate 20 X még tavalyról, gamer kiegészítőjével
A Mate 20 X még tavalyról, gamer kiegészítőjével [+]

Piactól függően persze már korábban is szó esett erről a modellről, a tegnapi brit eseményen mindenesetre a Huawei részletezte a specifikációkat. Maradt a 7,2"-es, óriás képátló OLED panellel, a Kirin 980 SoC, az IP53 védelem és az M-Pen stylus támogatás 4096 nyomáspont megkülönböztetésével (a toll nem alapkellék).

A Mate 20 X 5G
A Mate 20 X 5G

Alighanem a méretesebb antennák és hűtőrendszer okán viszont 4200 mAh-sra csökkent a telepméret, cserébe 40 wattosra nőtt a gyorstöltés. A tripla hátlapi kamerával szerelt modellfrissítés jókora felárat kapott: a május végén induló előrendelésben 1000 fontot kell otthagyni érte, ami 371 ezer forintnak felel meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés