A MediaTek a középkategória 5G-s meghódítására készül

A Dimensity 800 SoC fejlett gyártástechnológiát használ és remek teljesítmény ígér processzoros és hálózati oldalról egyaránt.

Decemberben Diminsity 1000 nevű mobilplatformjával jelentette be a MediaTek, hogy visszatér a csúcskategóriás mobillapkák versenyébe, a teljesítmény mellett természetesen az 5G-re fókuszálva integrált modemjével. Egyelőre nem meglepő módon méregdrága minden 5G-s ajánlat, azonban az ötödik hálózati generáció demokratizálása megindult, amikor a Qualcomm bejelentette a közép- és felső-középkategóriába szánt Snapdragon 765/765G-t, a Redmi pedig az utóbbira épülő, elérhető árú K30 5G-t.

Mivel az utóbbi években a MediaTek épp a csúcskategória alatt ért el sikereket, fontos volt, hogy maga is kijöjjön 5G-s megoldásával a középkategóriában, ez pedig a Dimensity 800-as széria, amely a TSMC 7 nm-es node-ját használja, természetesen ötödik generációs hálózati modemet is bevetve. Adott az SA és NSA hálózatok támogatása 6 GHz-es frekvencia alatt, DSS a spektrumok dinamikus megosztására 2G és 5G  között, valamint a VoNR az egyidejű hanghíváshoz és adatkapcsolathoz.


[+]

A Dimensity 800 lelke a négy teljesítményorientált, 2 GHz-es Cortex-A76 processzormag, amihez négy 2 GHz-es Cortex-A55 egység társul, a Mali-G57MP4 grafikus gyorsítóval megtámogatva. A 800-as lapka AI/NPU processzora három magos, képfeldolgozó egysége egyidejűleg pedig egy 64 vagy egy 32 + 16 megapixeles kamera jelét képes feldolgozni és egy sor AI megoldás segíti elő a gyorsabb fókuszt és feldolgozást, illetve a pontosabb expozíciót és fehéregyensúlyt. Dimensity 800 SoC-vel 2020 első felében találkozhatunk majd okostelefonokban, a kérdés pedig az, hogy az év végéig mennyire sikerül a legolcsóbb 5G-s mobilok árát letornázni.

Azóta történt

  • Cubot Quest Lite - könnyű terep

    Kecses, vékony strapamobilt tesztelünk, amely IP-védelmet kapott, katonai teszten viszont nem vett részt. Cserében olcsó, csak ne akarj fotózni vele!

  • Megérkezett a MediaTek Dimensity 800U

    Két SIM-es 5G támogatással és emelt CPU-órajellel dolgozik az újdonság, amihez a gyártók akár 120 Hz-es kijelzőt is társíthatnak majd.

Előzmények

Hirdetés