Kuo: Az idei Apple Watch bőrhőmérsékletet is mérhet

Ellentmondásos pletykák voltak eddig, de a japán elemző szerint az új óra egyik legfontosabb funkciója lehet a bőr hőmérsékletének monitorozása, ha sikerül összehozni a megfelelő szoftvert.

Hirdetés

Már az Apple Watch Series 7 kapcsán is pletykálták, hogy bőrhőmérséklet-méréssel bővül az okosóra egészségügyi funkcióinak sora. Abból végül semmi nem lett, ahogy az óra teljes újratervezéséből sem. A nyolcas széria kapcsán újra előkerültek a pletykák, melyek szerint a bőr felületének hőmérsékletét mérni fogja az eszköz, ami alapján aztán testhőmérsékletet is számol.


Apple Watch S7 [+]

Ming-Chi Kuo elemző szerint a 7-es szériából azért maradt ki a hőmérsékletmérés, mivel a feldolgozó algoritmus nem volt elég pontos, ezen egy év alatt viszont csiszolhattak annyit, hogy piacképes is lehet. A japán elemző Twitteren megosztott jóslata egybevág a Bloomberg és a WSJ által is írtakkal. Az okosórás testhőmérséklet-mérés sokkal inkább függ a háttérben számoló szoftver minőségétől, mint a szenzortól. A csukló az emberi test egy olyan része, melynek hőmérséklete relatív gyorsan változik a környezeti hatásokra reagálva, így a megfelelő szoftveres háttér elengedhetetlen a precíz eredményhez, ha a bőr hőmérsékletéből testhőmérsékletet kell számolnia. Kuo megjegyzi, a Galaxy Watch 5-ből is a szoftveres háttér miatt maradhat ki a hőmérő, amit a korábbi pletykák ígértek.

Vannak gyártók, például a Fitbit, az Amazfit vagy a Huawei, melyek egyes óráiban van bőrhőmérsékletet monitorozó opció, ezek javarészt alvás vagy edzés közben figyelik a bőr felületének melegedését vagy hűlését. Az Apple Watch ezzel szemben a női felhasználóknak segítene az ovulációs ciklusaik meghatározásában a hőmérsékletméréssel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés