2024-ben jöhet a vérnyomásmérős Apple Watch?

A Bloomberg értesülései szerint két éven belül vérnyomásmérőt szerelne órájába az Apple.

Hirdetés

Ugyan tavaly a Nikkei írt már róla, hogy az Apple vérnyomásmérő integrálásán dolgozik az Apple Watch órába, a Bloomberg elemzője szerint ez még csak távlati terv, vagyis leghamarabb 2024-ben valósulhat meg. Mark Gurman szerint az Apple Watch Series 8 idén bővített és fejlesztett tevékenységkövetést kínál majd, köztük testhőmérséklet mérésével, de a vérnyomásmérés még odébb van. A 2022-es óra kapcsán Gurman azt jósolja, az új szenzorral a szoftver képes lesz követni a gyógyszeres kezeléseket, viselőjük testének adatai alapján pedig akár figyelmeztetni is tudja majd a pácienst, hogy ha úgy észleli, szükség van a gyógyszeres segítségre. Az FDA által jóváhagyott gyógyszereket az iPhone kamerájával a csomagolás vonalkódját leolvasva lehet majd hozzáadni az Egészség alkalmazáshoz, ezek alapján fogja tudni az óra is követni a kezelést. Arról egyelőre nincs hír, hogy az Egyesült Államokra exkluzív képességről van-e szó, Gurman viszont azt biztosan állítja, hogy az új funkciók majd egy későbbi frissítéssel érkeznek majd a hardver bemutatását követően.

A testhőmérsékletet mérő szenzorral a menstruációs cikluskövetés is fejlődhet, állítólag az új óra az adatok alapján segít majd előre jelezni a menstruációs ciklus kezdetét, valamint kiszámolja a teherbe esésre legvalószínűbb időszakokat is.

Két éve tudja követni az Apple Watch a havi ciklusokat.
Két éve tudja követni az Apple Watch a havi ciklusokat. (forrás: AppleInsider) [+]

A Bloomberg és a Wall Street Journal belső forrásokra hivatkozva egybevágóan azt állítja, az Apple már teszteli a vérnyomásmérős órát, viszont egyelőre nem elég pontosak a kütyü által biztosított adatok ahhoz, hogy a termék piacra kerüljön. A cégtől Gurman szerint nem folyamatos vérnyomáskövetésre képes eszközre kell számítani, az Apple Watch csak arra utaló jeleket venne észre, hogy ha valakinek magas a vérnyomása.

A képen látható Apple Watch Series 7-re nagyon hasonlít majd az új változat is.
A képen látható Apple Watch Series 7-re nagyon hasonlít majd az új változat is. [+]

A szoftveres újdonságokról a júniusi WWDC-n már megmutathat párat az Apple, ezek között lehet a gyógyszeres kezelések követése és a fejlesztett menstruációs naptár. Emellett a watchOS 9-es rendszerben bővülhet a követhető tevékenységek köre, új számlapok jöhetnek az órákra és kaphat egy felújított energiatakarékos módot is az eszköz, amivel ki lehet jelölni a használni kívánt alkalmazásokat, a többit pedig letiltja az óra, így üzemideje kitolható lesz többre, mint másfél nap. Őszre pedig új Watch SE-t és ütésálló kiadást jósolnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés