Az idei top funkció a testhőmérséklet-mérés lehet

Egyre több olyan hordható okoseszköz bukkan fel a piacon, ami a testhőmérsékletet is képes monitorozni.

Úgy tűnik, idén a hőmérsékletszenzor lesz a hordható okoseszközök egyik újítása. Nem mintha eddig senkinek ne jutott volna eszébe egy egyszerű hőszenzort integrálni a készülékekbe, csak azt nem sikerült eddig megoldani, hogy az érzékelő ne zavarodjon bele a környezeti ingerekbe. Az ETNews értesülései szerint a Samsung technológiailag áthidalta a problémát, a várhatóan augusztusban bemutatkozó Galaxy Watch5-öt pedig már lázmérővel is felszerelik.

Van néhány modell a piacon, ami már mos tis rendelkezik efféle érzékelővel, az eredményeket viszont nagy mértékben befolyásolják a környezeti tényezők, így az értékek nem feltétlenül használhatók nagyjából semmire, nemhogy tájékoztató diagnosztikai célokra. A Realme pont nemrég mutatta be a TechLife Watch S100-at, de az alig 9 ezer forintos aktivitáskövetőtől nem várunk túl sokat, a Honor fülhallgatóba integrált hőszenzort, a Gudruits gyerekórába pakolja a lázmérőt, a Garmin pedig már egy ideje él a lehetőséggel, de nem sok gyakorlati hasznát láttuk, például a Forerunner 55 tesztje során.

A Samsung Galaxy Watch5 mellett elvileg a Galaxy Buds új generációja is ismerni fogja ezt a trükköt, de egyelőre nincsenek pontosabb információk arra vonatkozóan, hogy milyen technológiával szándékoznak kiküszöböli a környezeti hatásoka. A Galaxy Buds prototípusa elvileg infraszenzorral dolgozik és a középfül és dobhártya hőmérsékletét veszi alapul a testhő megállapítása során.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés