EKG-val futott be a Fitbit Charge 5

A sportkarkötő számos másik szenzort kínál, rengeteg aktivitáskövető funkcióval megspékelve.

Az elmúlt másfél évben az egészség különösen nagy figyelmet kapott, ezért a vásárló egy-egy komolyabb fitnesz karperectől többet vár el puszta aktivitáskövetésnél, és erre fejlesztette ki a Fitbit a 180 eurós, azaz 63 ezer forintos Charge 5-öt.

A pulzusszám mérés természetesen alap, a stressz-szintet pedig a beépített EDA szenzor pontosítja, a bőrfelület apró elektrosztatikus változásait vizsgálva. E.gy frissítés után pedig elérhető lesz az EKG funkció is, a kapcsolódó óraalkalmazással. Ez utóbbi képes lesz jelezni a pitvarfibrillációt és egyéb szívritmus zavarokat, igaz: egyelőre Magyarország nincs azon országok listáján, ahol a funkció elérhető lesz, alighanem engedélyeztetési korlátok miatt.

 

Nyilván sok tucat mozgásforma követhető, de felkerült a tudáslistára a Deepkap Chopra test-lélek módszere is a kiegyensúlyozottabb életvitelhez, alváshoz, feszültségkezeléshez és általános mentálhigiéniai jólléthez – a Fitbit Premium előfizetőknek. Megvan a beépített GPS, a véroxigén-telítettség mérés, és légzéskontroll, az alváskövetés és piactól függően az órával való fizetés lehetősége. Specifikáció híján a színes kijelzőről mindenesetre csak annyi derült ki, hogy kétszer fényesebb mint elődje, a vízállóságról pedig nem esett szó – azért elődje 5 ATM védelméről aligha mond le.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés