Képeken a Meizu m5 note

A Meizu múlt hónapban mutatta be belépő kategóriás szériájának legújabb példányát, az 5,2 hüvelykes, 720p kijelzővel és MediaTek MT6750-nel szerelt Meizu m5-öt. Abszolút nem meglepetés, hogy ezt ismét egy nagyobb variáns követi, m5 note néven, ahogy az mindig is volt a Meizu m1 óta. Az, hogy Meizu m4 vagy m4 note nincs pedig azért nem meglepő, mert például Kína, de nagyjából az egész kelet-ázsiai térség úgy, ahogy van tetrafóbiás. (A Samsung sem vállalta be teljesen a dolgot: az i9300-as termékkódon jegyzett Galaxy S III-at azért a biztonság kedvéért i9500-as jelzettel követte a Galaxy S4.) Az eddig rendelkezésre álló információk viszont kezdenek gyanúsak lenni, főleg a ma megjelent, valódi fotók tükrében.

Eddig olyan, mint egy m3 note
Eddig olyan, mint egy m3 note

Az m5 note egyes paraméterei eddig a Geekbench adatbázisából voltak ismertek, így elvileg a nagyobb m5-ben a MediaTek Helio P10-es szettje fog pörögni kissé alulskálázva a lapka képességeihez képest. Rendszermemória tekintetében 3 GB-ról tudunk, míg tárhelyből 32 GB-ot mutat az AnTuTu. A Full HD felbontásra való fellépés nem váratlan fordulat, a nagyobb képátlót eddig is magasabb pixelsűrűség kísérte.

Az alsó él kialakítása viszont eltérő.
Az alsó él kialakítása viszont eltérő.

Kamerából előre 5, hátulra pedig 13 megapixelt terveznek. A probléma csak az, hogy ez már egy létező készülék. Úgy hívják, Meizu m3 note. Eltérés egyelőre annyi látszik, a készülék alsó élének elrendezésén kívül, hogy a Flyme OS-t már nem 5.1-es Androidra húzzák, hanem Marshmallow alapokra, a processzor viszont erősen alá van lőve az m3 note eleve csökkentett teljesítményének is. Pedig már ott is kissé visszafogott órajelen üzemelő Helio P10-zel dolgoztunk. Nem mintha ennek negatív hatásait éreztük volna, de az m5 note esetében a  Geekbenchnél látott 1 GHz-es magokkal már akadhatnak gondok.

Ismét olyan, mint egy m3 note.
Ismét olyan, mint egy m3 note.

Bár sajnos nem példa nélküli, hogy az új phablet teljesítményben jelentősen visszavesz az elődmodellhez képest, ahogy például az m2 note esetében, de ott az anyaghasználat és a kivitelezés (valamelyest), a hivatalos magyarországi forgalmazás és szervizháttér pedig kifejezetten kompenzálta a dolgot. Nem mintha ez a gyártó érdeme lenne, viszont erős érv az m2 note mellett. A fém házas m3 note viszont minden tekintetben kiválóbb, mint a széria megelőző tagjai, kár lenne visszatérni a korábbi gyakorlathoz. Mindenesetre érdeklődve várjuk a további fejleményeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés