2018. november 21., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Nem lesz gyors az iPhone 8 vezetékmentes töltése

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Venya Geskin

Van, aki már Tim Cook zsebében is az iPhone 8-at látja, míg japán értesülések a Qi töltés paramétereit firtatják.

A roppant népszerű iPhone-ok körberajongásának mintapéldája, hogy miután a minap Tim Cook Apple vezérigazgató közzétette alábbi Tweetjét, a fanatikusok azonnal azt kezdték firtatni, vajon a jobb nadrágzsebében a még be sem jelentett iPhone 8 lapul-e.

Hirdetés

A lelkesedés érthető: a jubileumi iPhone, két hagyományos társával szemben állítólag az egész előlapot kitöltő OLED panellel és valamiféle arcalapú azonosítással érkezik, és többször elhangzott az is, hogy a hátlapján nem csak a függőleges elrendezésű dupla kamera, hanem a szempártól elrejtett, vezetékmentes töltés is tudáslista része lesz.

Az új iPhone-ok állítólagos alaplapjai
Az új iPhone-ok állítólagos alaplapjai (forrás: Venya Geskin) [+]

Az Apple hagyományosan kerüli a különféle gyorstöltési technológiákat a mobiljai esetében, az általában jól értesült Macotakara Blog pedig úgy tudja, ez a vezetékmentes formulára is igaz lesz. Bár az iPhone 8-at a Qi szabvány szerint akár 15 watt teljesítménnyel is tölteni lehetne, az Apple a standard szerinti 7,5 wattos limit mellett döntött (5V / 1,5A), vélhetőleg a telepmegóvás érdekében.


(forrás: Venya Geskin) [+]

Az Apple a vezetékmentes töltőket is teljes kontroll alá veheti: az iPhone 8-at állítólag csak az MFi chippel rendelkező típusok tudják majd energiával ellátni. Idő közben egyre több komponenst lencsevégre kapnak: fent állítólag a következő iPhone-ok alaplapját (logic boardját), illetve annak nyomtatott áramköreit lehet megpillantani.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.