Ilyen lesz a Surface telefon?

A Microsoft lényegében leépítette a mobilos részlegét: a 650-es állítólag az utolsó Lumia, nemrég pedig attól szóltak a hírek, hogy a hagyományos mobiloktól is megszabadulnak, Foxconn fennhatósága alá tartozó FIH Mobile-nak eladva az üzletágat és a kapcsolódó jogokat. Azok a munkatársak, akik az átszervezések után a Microsoftnál maradnak, a Surface csoport alá kerülnek, ahol egy ideje állítólag már a Surface mobilok terveit szövögetik.

Elhangzott korábban a 2017 eleji megjelenési dátum, a Snapdragon 830-as rendszerchip, sőt: még olyan vad pletykák is, hogy az egyik variáns akár 8 gigabájt RAM-mal és fél terabájtos belső tárolóval érkezik, most pedig egy renderkép csatlakozik a kémanyagok sorához. A forrás szerint a fenti Surface variáns fémházzal, USB-C csatlakozással és 20 megapixeles hátlapi kamerával fog bemutatkozni, illetve kiegészítő, billentyűzetes tokkal. A hátlapi lencsevédő elem meglehetősen hasonlít a Lumai 1020 PureView rendszerére. A Microsoft aligha fogja a renderkép hitelességét megcáfolni vagy megerősíteni, és 2017-ig még sok minden változhat, az viszont egyre valószínűbb, hogy addig nem érkezik új Windows 10 Mobile-t futtató eszköz a redmondiaktól.

Azóta történt

Előzmények

  • Microsoft Lumia 650 - amikor egy ablak bezárul

    Elképzelhető, hogy tesztalanyunk a Lumia család utolsó tagja, ám emlékezetes készülék helyett a 650 még mindig a Windows 10 Mobile helyét keresi az okostelefonpiacon.

  • Microsoft Lumia 950 - kiment a ház az ablakon

    Új oprendszer, új funkciók, új lehetőségek, új csúcsmodell. De az új ablak mellett még bemásznak a bogarak, bőven kell dolgozni a szigetelésen. Az viszont már látszik, hogy ha összeáll, akkor nem lesz rossz.

  • Microsoft Lumia 950 XL - ablakcsere a tizediken

    Megérkezett a legütősebb Windows 10-es referenciakészülék, amely nem kevesebbet ígér, mint kiegészítővel zsebszámítógéppé alakítást. Ám készen áll-e a dolog a nagyközönségnek?

Hirdetés