IFA 2016: Négy új eszközzel folytatódik az Alcatel Move-széria

Az Alcatelnél nem csak mobil és VR-headset látott napvilágot Berlinben, számos egyéb, szó szerint értendő apróságot is bemutattak. A MoveBand a gyártó első aktivitásmérő karperece, amit természetesen egy alkalmazással csatlakoztathatunk a mobilhoz, így figyelhetjük meg a legfontosabb statisztikákat a mozgásainkról, az elégetett kalóriákról, a lesétált távokról és az alvásainkról. Természetesen értesítések átadására is képes, amikor csatlakoztatva van Bluetooth-szal a telefonhoz, így nem a felhasználó nem marad le a bejövő hívásokról és üzenetekről. Árazásról egyelőre nem esett szó, az viszont jó hír, hogy egyes telefonokhoz ajándékba fog járni a karkötő.

MoveBand névre hallgat az aktivitásfigyelő karperec.
MoveBand névre hallgat az aktivitásfigyelő karperec. [+]

De nem csak a saját, hanem a gyermekünk aktivitását is figyelhetjük, a Move Track&Talk nem egy szimpla gyerekóra, hanem GSM, GPS és WiFi kapcsolatának köszönhetően egy remekül használható tracker is, amivel a fiatal tulajdonos is tudja jelezni, ha baj van, egyébként pedig bármikor lekérdezhetjük a koordinátáit. Az üzemidő állítólag négy nap körül várható, szeptembertől pedig meg is lehet venni az órát.

Gyermekeknek szánják a Move Track&Talk órát.
Gyermekeknek szánják a Move Track&Talk órát. [+]

Hasonlít az Android Wearre, de nem az. Röviden így lehetne jellemezni a gyártó továbbfejlesztett operációs rendszerét, aminek alapjait az előző Watch adta, és ami most a MoveTime WiFi-n fut. Az elődmodellhez képest egyértelmű különbség a WiFi 802.11 b/g/n megléte, és a kijelző is sokat fejlődött: az 1,39 hüvelykes AMOLED megjelenítőre jó ránézni, 400 x 400 pixel felbontása bőven elegendő a méreteihez. A telefonbeszélgetésekhez hangszóró és mikrofon is tartozik, illetve természetesen az aktivitáskövetés is adott, amit beépített pulzusmérő segít. A funkciók közé tartozik a zene léptetése és a bejövő hívások kezelése, illetve a mobil kameráját is aktiválhatjuk az órán keresztül. MoveTime WiFi nemsokára elérhető lesz ezüst, sötétszürke és arany színben.

Az Alcatel saját operációs rendszerét futtatja a WiFi-képes MoveTime.
Az Alcatel saját operációs rendszerét futtatja a WiFi-képes MoveTime. [+]

A MoveTrack nem más, mint egy számos burkolatba helyezhető, egyszerű GPS-követő, ami 33 grammos tömegével szinte bárhova elhelyezhető, legyen az kulcscsomó vagy akár a háziállatunk nyakörve. Az órához hasonlóan ezzel kapcsolatban is négynapos üzemidőt ígérnek, ami nem rossz érték.

Azóta történt

  • Képeken a Windows 10-es Idol 4 Pro

    Ritkán hallani Windows 10 Mobile-t futtató okostelefon érkezéséről, fél évvel az Idol 4 Pro első pletykái után most viszont képek is kiszivárogtak az Alcatel készülő ajánlatáról.

  • Alcatel Pop 4 Plus - 32 bites tévedés

    Koros hardverkörnyezettel, ám relatíve friss Androiddal és kellemes árcédulával keres magának közönséget az Alcatel Pop 4 Plus a hazai, olcsó phabletek között.

Előzmények

Hirdetés