IFA 2016: itt a világ első planár fülhallgatója

Ismét odatette magát az Audeze és egy igazi különlegességgel rukkolt elő.

Hirdetés

Az Audeze, mely élen jár a planár fejhallgatók gyártásában, most egy igazi kuriózumot hozott el az IFA-ra. A iSINE 10 és 20 a gyártó első planár fülhallgató párja, melyek már csak a megjelenésükkel is felhívják magukra a figyelmet. A két modell közötti különbség a membránban található vezető szál hosszában keresendő, mivel a 20-asban ez hosszabb, a gyártó elmondása szerint kontrolláltabb membránt kapunk és ezáltal jobb hangreprodukciót. In-ear kialakításuk ellenére és fülhallgatóhoz mérten igencsak méretes darabok, így mindenképpen hasznos a rajtuk lévő kampó alakú pánt, melyet a fül mögé helyezve biztosan a helyén marad. A hangvető csöve meglehetősen vaskos, így a kisebb hallójárattal rendelkezőknek problémát okozhat a használata, akár el is lehetetlenítheti azt.


[+]

A fülhallgató hátulja emellett nyitott kialakítású, ami egyrészt természetesebb és szellősebb hangzást biztosít, másrészt nincs túl jó hatással az izolációra, így zajos környezetben jelentősen csökkenti a használhatóságát. Kábelezése lecsatolható, ráadásul kettőt is kapunk hozzá. Az egyik egy standard, mikrofon nélküli és 3,5 mm-es jackben végződő darab, míg a másik, mely a Cipher nevet kapta, egy komplexebb megoldás. A Cipher ugyanis Lightning csatlakozóval rendelkezik, és mivel nem analóg jelet kap, így természetesen egy DAC is helyett kapott benne, illetve egy ADC is a mikrofon végett. Szerencsére volt lehetőségünk kipróbálni az iSINE 10-et, és azt kell mondjuk, hogy kellemes meglepetés volt. A mindössze 20 g-os füles a körülményekhez képest jól teljesített és jellegzetes, mondhatni planáros volt a prezentációja, bántó hiba nélkül. A cég munkatársától azt is megtudtuk, hogy hamarosan a boltokba kerül, a gyártóhoz mérten nem túl magas, 400 eurós áron.


A középső képen Szentkuti kolléga szakérti az egyik fejhallgatót[+]

A fülhallgatón felül természetesen jelen voltak a gyártó fejhallgatói is, melyek ugyan nagyok, nehezek és drágák, de tagadhatatlanul az élmezőnybe tartoznak, legyen szó akár az LCD-4 vagy akár az LCD-X modellekről. Ezeket ráadásul épp az Audeze két saját erősítője szolgálta ki, melyek közül a The King az LCD-4-hez készült.


[+]

Az IFA kiállítás közvetítésében egy HP 1040 Folio G3 notebook volt segítségünkre.

Azóta történt

  • IFA 2016: videón a jövő videojátéka

    Félelmetes fantáziajáték, a főhős te vagy! Köszönhetően a kiterjesztett valóságnak, kamerarendszernek, és a játékosra húzott virtuális fegyvereknek.

Előzmények

Hirdetés