Idén is lesz Google I/O

A Google I/O nem egyenlő egy nagy márka vagy akár a Google termékbemutatójával: bár a minden évben megrendezésre kerülő, kaliforniai konferencián és a kapcsolódó, többnapos összejövetelen felbukkantak már új eszközök, az esemény alapvetően a fejlesztőkről és az Android kódszerű jövőjéről szól. Tavaly itt lehetett először hallani a Daydream VR platformról, a Google Assistantre épülő Allo alkalmazásról, az Android Wear 2.0 érkezéséről, az Android N több érdekességéről és a Home otthoni hangsegédről.

Az idei konferenciáról többek között a fenti, kódolt Tweet árulkodik, és akinek nincs kedve a feladványt megfejteni, annak megtette a Tech Crunch: az I/O idén május 17-én nyit, alighanem Sundar Pichai Google-vezér beszédével, és 19-én zár. A helyszín a Shoreline Amphitheater lesz, gyakorlatilag a Google főhadiszállásának tőszomszédságában, Mountain View-ban, ami San José és San Francisco közé esik. A konferencia érdekességeiről a Google egyelőre nem árulkodott, mindenesetre, tavaly májusban már bőven tesztfázisban járt az Android Nougat, úgyhogy még az I/O előtt befuthat az Android O, aminek az édességes nevére már lehet kezdeni tippelgetni.

Azóta történt

  • Kényelmi okosfunkciókat hozhat az Android O

    Radikális változások helyett felhasználóbarát gesztusfunkciók és automatizált megoldások jelenthetik a következő Android főverzió újdonságait.

  • Hivatalos a májusi Google I/O programja

    17-én nyit a fejlesztői konferencia, ahol többek között a Google Android O-ról is rengeteg szó esik majd, akárcsak a többi kapcsolódó platformról.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

Előzmények

  • Google Pixel - más közönségre képpontosít

    Teljesen új filozófiával lépett elő valódi mobilgyártóvá a Google, ám a márkaterméket nem az ökoszisztémájából kiragadva lenne érdemes értékelni, főleg nem itthon.

  • Meghalt a Nexus, éljen a Pixel!

    Új névvel és divatmajmoló formával kaphatók az idei Google mobilok. De hogy jutottunk el a Nexus 4 piacrengető árazásától a több százezres Pixelekig, és mi jár a mesterséges intelligencia fejében?

  • Android Nougat rendszerbemutató

    Kivesézzük a legújabb zöld robotos verzió minden csínját-bínját, beleértve az osztott képernyős elrendezést, az újfajta értesítéseket és a fájlszintű titkosítást.

  • Új Android még nincs, okosóra és olcsó okostelefon van

    Az idei Google I/O-n láthattunk már valamennyit az Android L-ből, de az okosórákra, az autós felhasználásra és a tévékre is nagy hangsúly került.

Hirdetés