Komoly betegséget fülelt le az Apple Watch

A pitvarfibrillációt üzembiztosan jelzik a komolyabb, arra felkészített okosórák, ami akár közvetlenül életveszélyes állapotra is felhívhatja a gondos felhasználó figyelmét.

A komplexebb funkciókkal és szenzorokkal felszerelt okosórák jellemzően a pitvarfibrilláció észlelésére korlátozzák a képességeiket, noha komplett EKG-kat képesek prezentálni két elvezetésen. Ha másra nem is vállalkoznak, mint a pitvarfibrilláció jelzésére, azt legalább megbízhatóan teszik, ez már több esetben bebizonyosodott. Az Apple Watch (azt nem fedték fel, hogy pontosan melyik modell) ebben az egyedi esetben, egészen egyedi módon, de ismét életet tudott menteni.

A 67 éves, Main állambeli Kim Durkee órája egymást követően több éjjel is konzekvensen riasztotta rendellenes szívműködés miatt, minek hatására a hölgy inkább jobbnak látta felkeresni a helyi kórház szakrendelést, noha egyéb panasza nem volt. Ott némi vizsgálódást követően kiderült, hogy a hölgy aritmiáját egy gyorsan növekvő tumor okozta (myxoma), amely nagyon rövid úton konkrétan végzetes szövődményeket okozott volna. A problémát egy öt órás nyitott szívműtét és két hetes kórházi tartózkodás meg is oldotta. Nyilván abszolút címlapképes sztori, mint a fenti ábra mutatja a CBS Boston sem hagyta ki, de a lényeg inkább, ha már van ilyen eszközünk, riasztás esetén valóban érdemes megfontolni a kijelzőre írt instrukciókat és adott esetben felkeresni egy orvost.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés