MWC 2022: Testhőmérsékletet is mér a Honor új fülhallgatója

A zenelejátszás és a zajszűrés mellett viselője testhőmérsékletének monitorozására is képes a Honor Earbuds 3 Pro.

A Magic 4 és Magic 4 Pro okostelefonok mellett a Honor új órát és fülhallgatót is vitt az MWC-re, utóbbi pedig kifejezetten érdekes terméknek ígérkezik, mivel elsőként kínál testhőmérséklet monitorozást. Az angol Bodytrak korábban már mutatott be hasonlót, de az a termék nem került piacra, az Apple AirPods Pro második generációja kapcsán pedig csak pletykálják a hasonló funkcionalitást.

 

Hirdetés

A Honor Earbuds 3 Pro ezzel szemben 199 eurós áron kapható lesz az elkövetkező hónapokban, bár pontos startdátumot egyelőre nem közölt a cég. A fülhallgatók 5,1 gramm súlyúak, in-ear kialakításuk van szárral, fekete és fehér színben lesznek elérhetők. A hordozó tok 55 grammot nyom a fülesekkel együtt, az integrált akkumulátor 410 milliamperórás. A fülhallgatókban 42 milliamperórás telepek dolgoznak, ezek ANC-vel 4 óra, ANC nélkül 6 óra folyamatos működést ígérnek AAC kodekkel egy töltésen. A tokban 12 órányi extra működést biztosító töltöttség van, a bölcső az USB-C csatlakozón vagy QI vezeték nélküli töltőn is tápolható, nagyjából egy óra kell a teljes feltöltésére. A fülhallgatók 30 perc alatt töltenek maximumra a tokban, de a Honor szerint ha 5 percre berakjuk őket a tokba, azzal két órányi zenehallgatásra jók vagyunk.

Így néznek ki feketében és fehérben a Honor Earbuds 3 Pro fülhallgatók.Így néznek ki feketében és fehérben a Honor Earbuds 3 Pro fülhallgatók. Így néznek ki feketében és fehérben a Honor Earbuds 3 Pro fülhallgatók. (forrás: Honor) [+]

A hangokat 46 decibelig elfojtó ANC öt módban működik: ultra, kényelmes, adaptív (itt a környezeti hangokhoz igazítja a zajzárat), átengedő és AI alapú zajszűrés hívások közben. Utóbbi előre betáplált minták és a fülhallgatóba épített VPU szenzor alapján különíti el a beszélő hangját a háttérzajoktól. Szélzaj-szűrés nincsen, a fülhallgató kialakítása a Honor szerint elég ahhoz, hogy a szellő ne zavarjon be a beszédbe.

Az Earbuds 3 Pro hangkeltőjének felépítése.
Az Earbuds 3 Pro hangkeltőjének felépítése. [+]

A hangkeltésért 11 milliméteres dinamikus meghajtók felelnek, amikhez egy-egy 0,6 milliméteres piezoelektromos kerámia magassugárzó csatlakozik. A gyártó leírása alapján a fülhallgatótól erős, ütős mélyek és tiszta magasak várhatók, én hallatlanban megkockáztatnám, hogy a V karakterűség jellemző lesz a végeredményre.

A Honor Earbuds 3 Pro jellemzői.
A Honor Earbuds 3 Pro jellemzői. (forrás: Honor) [+]

Bluetooth 5.2-n csatlakoznak a fülhallgatók, van multipont támogatás és két eszközzel való egyidejű használat. Támogatva van a gyors csatlakozás (egyelőre az nem tisztázott, hogy Google Fast Pair, vagy a Honor sajátja, illetve, hogy Windows rendszerekkel is működik-e), valamint a fülhallgató automatikusan érzékeli, hogy mikor van fülben.

A szárat háromszor megérintve indítható el a testhőmérséklet mérése.
A szárat háromszor megérintve indítható el a testhőmérséklet mérése. [+]

A testhőmérséklet figyelést egy külön szenzor végzi a fülhallgató fejébe integrálva, a Honor laboratóriumi mérései szerint ezzel 0,3 Celsius-fokos pontossággal tudják megmérni a viselő bőrhőmérsékletét. A mérés nem automatikus, elindításához háromszor meg kell érinteni a fülhallgató szárát. Az Earbuds 3 Pro ezen felül egy “abnormális testhőmérséklet” figyelmeztetést is küld, a Honor ugyanakkor hangoztatja, nem orvosi célú felhasználásra szolgál az eszköz. Arra egyelőre nincs válasz, hogy mikor kerül piacra az Earbuds 3 Pro, előbb biztosan szükség lesz az illetékes hatóságok engedélyeire.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés