Új node-on készülhet az Apple A15 Bionic

Addig befutnak a Macbe szánt A14 variációk, egyaránt 5 nm-en.

Az iPhone-ok és iPadek remek sebességének az összehangoltan fejlesztett hardver és szoftver a kulcsa, az iPad Airrel, majd iPhone 12 családdal piacra kerülő A14 Bioniccal az Apple pedig behúzta az 5 nm-es piaci elsőséget: ez az első lapka, amelyik a TSMC N5 EUV node-jét használja. Az is kiderült a benchmark pontszámok alapján, hogy az A14 Bionic a gyártósori fejlődésnek inkább a fogyasztásbeli előnyeire fókuszál, nem a plusz teljesítményre – így lehet az, hogy a másik elérhető 5 nm-es chip, a Kirin 9000 a Mate 40 Próval itt-ott lepipálja az iPhone 12 pontszámait.

Ez nem feltétlenül tart sokáig: a ChinaTimes úgy tudja, már gyártásban van a következő MacBookba és iPad Próba szánt A14X Bionic ugyanazon az 5 nm-es node-on, amit jövőre az iMacbe szánt A14T követ. Az Apple tehát elég magabiztos saját lapkáiban, hogy az Intel számítógépes hardverét ARM-licencű komponenseire cserélje, és erre is rálicitálhat később az A15 Bionic család. Ez a lapka már a TSMC továbbfejlesztett N5P node-ján készülhet, és ezt követheti a számítógépekbe és iPad Próba szánt A15X és A15T – persze minimum egy év múlva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

Hirdetés