Valóban 2018-as az új iPad Pro hardvere

Apple A13 helyett A12Z-vel mutatkozott be pár hete a 2020-as, csúcskategóriás iPad, és nem csak lebegő tokja az érdekes.

Évek óta hangsúlyozza az Apple: az iPad Pro nem csak tartalomfogyasztásra alkalmas, hanem munkára is, amit az Androidnál lényegesen több, kifejezetten nagy képernyőre optimalizált alkalmazás mellett a jófajta billentyűzetek és tokok is bizonyítanak – persze ezeket az Apple Pencilhez hasonlóan nem éppen filléres áron kell a táblagépen felül beszerezni.

A 11 és 12,9"-es, 2020-as iPad Pro mindezt a legfelül látható, kecses, mégis munkára fogható billentyűzetes tokkal húzza alá, amely tapipaddal is rendelkezik, de amúgy más billentyűzetet és egeret is csatlakozni lehet. A kiegészítők nélkül 325 ezer forinton nyitó és akár 660 ezer forintos kiszerelésben is elérhető iPad Pro egy valamiben azonban nem követi elődjét, azaz pont hogy igen: nem a legfrissebb Apple lapka, az A13 Bionic felturbózott változatát veti be, hanem a 2018-as Apple A12X binnelt változatát, az A12Z-t. Ez dübörgött a legutóbbi iPad Próban is, és most a TechInside közölt képet a chipsetről, amely megerősíti a közös alapokat, így a négy Apple Vortex és négy Tempest CPU magot, valamint az A12 generációs grafikus gyorsítót.


(forrás: TechInsights)

Ez ugyanakkor az előd által nem használt, nyolcadik GPU magot is elérhetővé teszi, illetve elképzelhető, hogy egyéb ráncfelvarrásokkal tovább sikerült növelni a teljesítményen. Maradt mindenesetre a 128 bites LPDDR4X RAM és a TSMC első generációs, 7 nm-es gyártástechnológiája. Bár sokan csalódottan vették tudomásul a régebbi hardvert a koránt sem olcsó táblagépek esetében, a csúcssebességre éppenséggel legutóbb se volt panasz. A következő iPad Pro pedig eséllyel 5 nm-es node-ot használó chipsettel érkezik, akárcsak az őszi iPhone-ok, szóval nem kell borúlátónak lenni a jövőt illetően sem.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

  • Ne bántsd az iPad Prót!

    A felhívást Zack Nelson nem vette figyelembe, a méregdrága tablet pedig pórul járt.

  • Hamarosan jöhet az új, olcsó iPad

    Néhány hónapja mutatkozott be az előző, de máris az újról beszélnek a belépő szintű iPad kapcsán.

Előzmények

Hirdetés