2019. február 24., vasárnap

Gyorskeresés

Folyamatosan gyarapodik az Android Pie-t futtató Nokiák listája

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Juho Savikas

A Nokia 8 és a Sirocco a napokban már megkapta, és január végéig a Nokia 5 és 3.1 Plus is 9-es főverzióra frissül, amit hat további modell követ.

Hirdetés

Rövid karrierjéhez képest a HMD Global igen széles mobilos portfólióval rendelkezik, és készülékei előnyére válik a szinte vegytiszta, Android One vagy Android Go Edition felület. Tavaly már több modell megkapta az Android 9 Pie frissítést, januárban a Nokia 8 és a modernizált Sirocco következett, és elvileg még február beállta előtt pités főverzióra vált a Nokia 5 és a 3.1 Plus.


A Nokia 8 Siroccóra már megindult az Android Pie frissítés fokozatos közzététele [+]

Az első negyedév végéig bezárólag ígéri a HMD az update-et a Nokia 2.1-re, a 3.1-re, az 5.1-re és a 6-ra, majd a Nokia 1 és a 3 következik. Mindeközben már készül a következő generáció: előbb-utóbb a hányattatott sorsú Nokia 9 várhatóan csak bemutatkozik, és a Nokia 6.2-ről is pletykálnak.

Előzmények

 • Nokia 3.1 Plus - csak a szavak szintjén plusz

  A Nokia 3.1 Plusz (papíron) sokat fejlődött a 3.1-hez képest, ezzel együtt nagyobb is lett. Viszont az optimalizálást és az árat még mindig nem sikerült eltalálni.

 • Nokia 6.1 - kis verziófrissítés

  Sok tekintetben előrelépett az új Nokia 6 a tavalyihoz képest, ám már be is jelentették szenzorszigetes, még ütősebb folytatását, így rövid életű lehet a telített phabletpiacon.

 • Nokia 8 Sirocco - tudja, honnan fúj a szél

  Ezúttal jó irányba halad a nosztalgiavonat: az új Nokia 8 gyönyörű, villámgyors, lényegre törő és igyekszik minden fontosat biztosítani. Kár, hogy késve érkezik az állomásra.

 • Nokia 6 - ötről a hatra

  A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.