Egy Google Nexus prototípus is befutott

Hirdetés

A Google évről évre, egy vagy több Nexus eszközzel demonstrálja aktuálisan legfrissebb androidos rendszerét, amely az idei évben a Nougat becenevet fogja viselni. Az őszi premierre akár két HTC referencia mobil is befuthat Sailfish és Marlin kódnéven, sőt: valamikor egy Google tervezésű és gyártású darab is. Most ezek közül az egyik állhatott a kémfotós lencséje elé.

A HTC egyik androidos referenciakészüléke lehet a képen
A HTC egyik androidos referenciakészüléke lehet a képen [+]

A TechDroider szerint a képen a HTC 10-re meglehetősen hasonlító Marlin látható, a vastag védőtok ugyanakkor nem sokat árul el a prototípus külleméről. Az Android N főverzió leolvasható a képernyőről, azt pedig a publikáció teszi hozzá, hogy az eszköz 5,5 hüvelykes, QHD-s megjelenítőt, Snapdragon 820-as SoC-t, 4 gigabájt RAM-ot, 128 gigabájtos belső tárolót és fémházat kapott, hátlapi ujjlenyomat-olvasóval. A két kamera 8 és 12 megapixeles lehet, az akkumulátor pedig 3450 milliamperórás.

Azóta történt

Előzmények

  • HTC 10 - tízpróba

    A tajvani gyártó leváltotta a One-szériát, és áprilisban bemutatta legújabb csúcsmodelljét, ami továbbfejlesztett UltraPixel kamerát, BoomSound hangszórópárt és felső kategóriás hardvert kapott.

  • Google Nexus 5X - szép kort megélhet

    Az LG referenciakészülékén már az Android Marshmallow rendszer fut, méghozzá rendkívül sebesen. Jó a felhasználói élmény, az ujjlenyomat-szenzor, a kamera, csak az árazás nem.

  • Google Nexus 6P - referencia fémcsomagolásban

    Az Android 6.0-t teljes csatafelszerelésben demonstráló Nexus phabletet ezúttal a Huawei szállította, és most tényleg ráfeküdtek a kamerákra.

  • Google Nexus 6 - hatosfogat

    Jócskán megnőtt a Google új referenciamobilja, és minden földi jóval meg lett áldva optikai képstabilizátortól a QHD-s kijelzőig, ám az árcédulára is vastagabban írták fel a végösszeget.

Hirdetés