CES 2020: Hajlítható irányban megy tovább a TCL

Kis lépésekkel, biztonsági játékot játszva, de ők is készülnek a hajlítható eszközök forradalmára, és szeretnének elérhető árú alternatívát nyújtani.

Üvegfalak mögé, vitrinbe rejtve és nem túl elegáns deisgn-nal ugyan, de a TCL már a Huawei és a Samsung mellett, a tavalyi MWC-n is mutatott hajlítható koncepciót, ami persze önmagában csak egy üzenet volt arra, miként látják ők a jövőt. Azóta láttunk már tőlük - szintén nem működő - duplán hajlítható, extra nagy képernyőfelületű mobilt is, a CES-re azonban már legalább egy ténylegesen működő, 2020-as realitásokat tükröző eszközzel érkeztek.

Hirdetés

[+]

Ez sincs még kész, tehát rendesen kiállítani nem tudták a standjukon, de már egy-két bizalmas kezébe merték adni a prototípust, mi a Slashgear fotóit mutatjuk meg a témában. A mobil a RAZR és a Galaxy Fold közti méretosztályban indul, utóbbinál szélesebb és alacsonyabb, viszont nagy képátlójuk hasonló, a TCL esetén 7,2 hüvelyk. Összecsukva egyáltalán nem vékony, viszont a kijelzők tökéletesen, rés nélkül csukódnak össze, ezt a Galaxy Fold például nem mondhatja el magáról.

[+]

A kijelzőt házon belül gyártó TCL optimistán tekint a jövőbe, bíznak benne, hogy korrekt specifikációs lista (Snapdragon 765, friss Android, négy kamera, stb.) mellett a jelenleg elérhető, illetve kilátásban lévő hajlítható mobiloknál sokkal jobb áron fogják tudni adni a saját készülékeket, de ha idén piacra tudnak vele lépni, az jó eséllyel hozhat nekik sikert ebben a szegmensben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés