CES 2020: Napszemüvegbe is hangszórót épít a MEE Audio

Teljesen vezeték nélküli fülhallgatók, aktív zajszűrős fejhallgatók és beépített hangszórós napszemüvegek fogadtak minket a gyártónál.

Hirdetés

Rengeteg újdonsággal készül a 2020-as évre a MEE Audio, és bár a paletta egy része csak néhány hónap múlva kerül piacra, már a CES-en bemutatták a teljes várható palettát, árakkal, specifikációval. Fejhallgatós vonalon a vezeték nélküli, aktív zajszűrős vonalat viszik tovább: ebben a témakörben már korábban is letettek egy nagyon erős versenyzőt a Matrix Cinema ANC személyében, ami csúcsmodellként továbbra is piacon marad, viszont érkezik alá két újabb alternatíva: a Matrix 4, illetve a Matrix VB.


[+]

Előbbi a zajszűrés mellett zajbeengedő funkcióval is bír (gyors beszélgetésekhez, városi sétákhoz), utóbbi pedig egy dupla hangkeltős megoldás, ami a hagyományos hangszórója mellé egy mélynyomót is kapott, ennek ereje a fejhallgatón, fokozatmentesen állítható.


[+]

A fejhallgatók érzésre ugyanolyan jól összeszereltek, mint a csúcsmodell, több lépcsőben állítható zajszűréseket pedig szintetikus repülős menetzajjal teszteltük, a gyors vizsgán jól szerepeltek. A Matrix 4 esetén 18, illetve 22 órás üzemidőről beszél a cég az aktív zajszűrés használatának függvényében, a basszuskedvelőknek szóló Matrix VB esetén 24 és 28 órás időről beszélünk.

A Matix Cinema ANC marad a kínálatban
A Matix Cinema ANC marad a kínálatban [+]

Az előző modellnél lévő, kétállású kapcsolóval megoldott zajszűrése nem bizonyult túl jó megoldásnak tapasztalataink szerint, hiszen az eszköz kikapcsolásával nem kapcsolta le a zajszűrést automatikusan, és sokszor a 80%-osnak hitt akkumulátorú fülesünket teljesen lemerülve találtuk néhány órával később, hiszen addig fölösleges zajszűrt. Lehetett volna persze a kapcsolós megoldást is továbbfejleszteni (kikapcsoláskor automatikusan kikapcsol minden, majd egy ki-be triggerre vissza lehetett volna aktiválni a tartalom nélküli zajszűrést), ők azonban a többlépcsős megoldás miatt a sima gombot választottak: váratlan merülések megoldva. Árban 100 és 120 dolláros szinten kezdenek az újdonságok, várhatóan az eurós árak is hasonlóak lesznek.


[+]

Természetesen a true wireless (TWS) in-ear vonal sem maradhat el, a kiállításon most szinte minden, audióval foglalkozó gyártó effélét is prezentál. Az olcsó modellek erős konkurenciájának szánják az X3-at, ami 35 dolláros áráért cserébe érintésvezérelt felületet, IPX4-es cseppállóságot és 4 + 14 órás üzemidőt ígér, ráadásul töltőtokjába tettek egy kijelzőt is, ami százalékosan megmutatja, mennyire vannak még feltöltve a fülesek. Az X20A egy nagy lépcsővel feljebb már aktív zajszűrést, IPX5-ös védelmet, illetve nagyobb akksijú töltőtokot (4 + 20 óra jön ki egy teljes töltés után) kínál.


[+]

Bemutattak két napszemüveget is, természetesen ennek is van köze a zenéhez: egy hagyományos, illetve egy sportoláshoz kifejlesztett szemüveget láthattunk, szárukba épített hangszóróval. Ezek a kütyük természetesen nem a hangminőségről szólnak, be sem kell ezeket dugni a fülbe, csupán felvenni, mint bármilyen szemüveget. A teljesen nyitott kialakítás értelemszerűen semmilyen fizikai izolációt nem rejt magában, így környezetünk biztosan fog valamit hallgatni a zenénkből, de cserébe mi is meghallunk minden zajt.


[+]

A G1 a hagyományos modell, 8 órás üzemidőt ígérnek hozzá, támogatja a legfrissebb hangasszisztenseket és sima USB-C csatlakozóval tölthető, mindez 80 dolláros áron. A sportos verzió már 100 dollárba fog kerülni, cserébe polárszűrős lencsét és IPX5 védelmet is kínál. Nem teremt kategóriát ezzel a MEE Audio, hiszen a Bose is kínál egy ideje ilyesmit, viszont a MEE Audio terméke mellett az univerzális tölthetőség, a kisebb tömeg, illetve a jelentősen barátságosabb árazás szól.


[+]

Van még egy szintén hasonlóan nyitott, de inkább csontrezgéses elven működő (AfterShokz ismerős mindenkinek?) termékük, ez a 79 dolláros NX2, ami gyakorlatilag azoknak szól, akik szívesebben viselik a saját napszemüvegüket, de szimpatikus nekik a nyitott, redukált zenei élmény például sportoláshoz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés