IFA 2019: Bemutatkozott a TCL PleX

A TCL ezúttal saját brand alatt mutatja be Európában is az új kijelzőtechnológiát integráló mobilját.

Hirdetés

A TCL sajtóeseményén ugyan előkerült egy teljsen működőképes, hajtogatható modell, flexibilis kijelzővel és elméletileg nulla légréssel a két fél között, ha az eszköz össze van csukva, csak sajnos elég messze volt a színpad, a technológiát pedig egyelőre nem kívánják piacra dobni. Ettől függetlenül holnaptól megtekinthető lesz a tesztmodell a TCL standján, ma viszont a TCL PleX-é volt a főszerep.


[+]

A felső középkategóriás készülék kijelzőtechnológiában kíván újat mutatni, amit egyrészt a megjelenítésért felelős dedikált hardveres részegység, másrészt a NXTVision fantázianevű algoritmus tesz lehetővé. A kameralyukas készülék ránézésre tűéles AMOLED panellel dolgozik, de egyrészt csak FHD+ felbontású a 6,53 hüvelykes kijelző, másrészt LCD. Viszont folyamatos HDR konvertálással kezel bármilyen SDR (hagyományos dinamikájú) tartalmat. Ez egyébként opcionális, amit a teljesen új, TCL UI beállításai között engedélyezhet a felhasználó.


[+]

Az ujjlenyomat-olvasó hagyományos és a hármas kamerarendszerrel együtt a hátlapon található. A kamerák elrendezése vízszintes, de a két, egytónusú LED segédfény és a lencsék elrendezése miatt igen egyedi. A főkamera egy 48 megapixeles Sony IMX582-es, f/1,8-as rekesszel és maximum 1 másodpercnyi 960 fps szuperlassítási képességgel. A 123 fokos, 16 megapixeles széleslátószögű szenzort a Samsung szállította az S5K3P9 típusból, a harmadik pedig egy 2 megapixeles Omnivision segédszenzor. A kameralyukban egy 24 megapixeles Omnivision szelfiegység ül.


[+]

A TCL PleX-et kifejezetten elérhető készüléknek szánták, így hardveresen a Snapdragon 675-re esett a választás 6 GB operatív memóriával és 128 GB bővíthető, UFS 2.1-es belső tárhellyel. A 329 eurós (körülbelül 108 ezer forint) árban van 3,5 milliméteres jack csatlakozó, 3800 mAh-s, Quick Charge 3.0 szerint gyorstölthető akkumulátor, Type-C port és továbbfejlesztett Bluetooth, amivel akár négy, ugyanolyan típusú eszköz, mondjuk fejhallgató is képes csatlakozni a készülékhez. A TCL PleX Magyarországon szolgáltatói kínálatban is elérthető lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés